Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Omišanin otvorio 'umjetničko' pitanje za 250 tisuća kuna! Znate li odgovor?

Uslijedilo je pitanje: "Što je bio Fulang-Chang, kućni ljubimac Fride Kahlo vidljiv i na jednoj od njenih najpoznatijih slika", a ponuđeni odgovori bili su oposum, tigar, majmun i koala. Josip je odustao, premda bi da je gađao točno pogodio da se radi o majmunu.
04. ožujka 2021. u 21:27 5 komentara 21352 prikaza
Foto: HRT/Screenshot
Pogledajte galeriju 1/7

Nakon što je oduševila sve gledatelje svojim nastupom u kvizu Potjera, gdje je s ekipom osvojila 135 tisuća kuna, zadarska srednjoškolka Hana Vlahov (18)  večeras je zaigrala u kvizu "Tko želi biti milijunaš?", no ovog puta nije imala sreće, budući da je osvojila samo 1000 kuna. 

- Gledamo li hrvatsku verziju Daminog gambita?, zapitao se na početku voditelj Tarik Filipović, koji je Hani kazao kako ju je gledao na Potjeri, te o njoj čitao u novinama. 

Srednjoškolka je prvi džoker iskoristila na pitanju za osam tisuća kuna, koje je glasilo: "Koja karboksilna kiselina ima jedan ugljikov atom?" Ponuđeni odgovori bili su "octena, mravlja, mliječna i maslačna". Hana je imala dvojbu, pa je zatražila džoker pola/pola. Ostali su joj mravlja i maslačna, a odlučila se za mravlju, što je bio točan odgovor. 

Nakon što je za 16 tisuća kuna znala da je u Cambridgeu dom prestižnih Sveučilišta Harvard i MIT, iskoristila je i drugi džoker na desetom pitanju. U pitanju je bila književnost, a pitanje: "U kojoj je Krležinoj drami glavna junakinja barunica Lenbach"? Pozvala je poznatog zadarskog kvizaša Lovru Jurišića, koji joj je kazao kako mu ne ide književnost, te nije pokušao niti gađati. 

 | Autor : HRT/Screenshot Foto: HRT/Screenshot

- Tako bih vam rado prišapnuo, kazao joj je Tarik i savjetovao da ne pokuša sa znalcima, jer se činilo da ni oni nisu sigurni u točan odgovor. Hana se odlučila za "Ledu", no točan odgovor bio je "U agoniji". 

- Baš mi je žao, ja sam čak i glumio u tom filmu. Laura Lenbachova došla vam je glave, kazao joj je Tarik i doda da mu je to bila jedna od većih tuga u kvizu. 

Josip Ramljak iz Omiša, natjecatelj iz prošlotjedne emisije, osvojio je 125 tisuća kuna nakon što je u ovu emisiju ušao na desetom pitanju, bez ijednog džokera. Prvo je znao kako je Fridrik II. Veliki sebe smatrao "prvi slugom države", a onda i da je film "Let iznad kukavičjeg gnijezda" osvojio svih 5 Oscara u najvažnijim kategorijama. Uslijedilo je pitanje: "Što je bio Fulang-Chang, kućni ljubimac Fride Kahlo vidljiv i na jednoj od njenih najpoznatijih slika", a ponuđeni odgovori bili su oposum, tigar, majmun i koala. Josip je odustao, premda bi da je gađao točno pogodio da se radi o majmunu. 

 | Autor : HRT/Screenshot Foto: HRT/Screenshot

Tomislav Horvatić iz Botinca natjecatelj je koji će  nastaviti u idućoj emisiji, nakon što je točno odgovorio na deveto pitanje i osvojio 16 tisuća kuna. Pitanje je bilo: "Gdje su uzgojeni bernardinci", a ponuđeni odgovori: "u Karpatima,  Pirinejima, Alpama, Ardenima". Tomislav je znao da se radi o Alpama, te će iduću emisiju početi na desetom pitanju, uz sva tri džokera. 

'JUTRO JE' Ibrahimovićevo stupanje uz narodnjački hit u Sanremu oduševilo Ninu Badrić: 'Koji baja' OTKRIVENI SU Splitska influencerica ljubi bivšeg Karleušinog ljubavnika i ljubitelja četničkog vojvode? Harry i Meghan RAZGOVOR STOLJEĆA Intervju Harryja i Meghan kod Oprah gledat će i hrvatski gledatelji, evo gdje će se emitirati
Maja Milan
život na vagi
Kakva razlika! U showu je izgubila 41 kilogram, a evo kako sada izgleda: 'Nema više pekare'
Ivanić-Grad
Grad po svačijoj mjeri
Ivanić-Grad: Moderna sredina pogodna za svakoga
  • jovicamod:

    Super. Samo mi nije jasno zašto se svaki četvrtak piše o tom kvizu na večernjem. Mislim, tko ga je želio gledati, pogledao ga je.

  • J.bati:

    U ovoj fazi školovanja o krlezi se najviše uci, ako ovo sad ne zna... a ona bi na MIT u Ameriku...🤦‍♀️

  • lukathereem:

    Tarik i savjeti za osvojiti manje novca