Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak glumačkog velikana

Nakon duge i teške bolesti preminuo Mladen Vasary, svi su ga obožavali kao Peru iz filma 'Družba Pere Kvržice'

Foto: Screenshot/HRT
1/6
21.11.2022.
u 19:02

Mladen Vasary preminuo je u 69. godini života u Zagrebu. Rođen je u Sloveniji, školovao se u Parizu i ostvario uspješnu inozemnu karijeru, a u srcima publike ostat će zauvijek kao mali Pero iz klasika 'Družba Pere Kvržice'.

Nakon duge i teške bolesti preminuo je kazališni, televizijski i filmski glumac Mladen Vasary kojeg su svi zavoljeli zbog lika malenog Pere iz kultnog dječjeg filma 'Družba Pere Kvržice'. Vasary je preminuo u 69. godini života u Zagrebu, a tužna vijest objavljena je na Facebook stranici Gradskog kazališta "Zorin dom" Karlovac.

- U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasary. Iza sebe ostavio je neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali. Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u posljednjoj režiji velikana Georgija Para "Dobri čovjek Bažulek". Mirno putuj Vaske, nedostajat će tvoj zarazni osmijeh, nevjerojatna energija i znanje. Počivao u miru - stoji u Facebook objavi.

Vasary je rođen 9. svibnja 1954. u Sloveniji, a diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1976., a potom i završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu.

Boraveći u inozemstvu, glumio u mnogim engleskim, njemačkim i francuskim kazališnim trupama ostvarivši veći broj uloga u djelima W. Shakespearea, Molièrea, M. de Cervantesa i Aristofana. Nastupao na radiju, igrao u filmovima i TV serijama te je predavao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Glumio je također u više zagrebačkih kazališta (Teatar &TD, Dramsko kazalište »Gavella«, Malo kazalište Trešnja, Komedija), na Dubrovačkim ljetnim igrama i na Splitskom ljetu, a posljednjih godina i u Teatru Ulysses.

 

 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

VIDEO Jelena Rozga predstavila novi album 'Minut srca mog'

Ključne riječi

Komentara 11

EZ
ezer
21:05 21.11.2022.

Živi bili pa vidjeli - možda prikažu na HRT-u.

JO
jocoudriga
20:43 21.11.2022.

R.i.p. momče....

Avatar Dr Evil
Dr Evil
20:24 21.11.2022.

Kao da je umro dio mene, mirno počivaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije