Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preskupo

Nakon Crne Gore, još jedna balkanska zemlja odustala je od sudjelovanja na Euroviziji

Live Music Show - Eurovision Song Contest 2022 Second SemiFinal
Foto: Nderim Kaceli / ipa-agency.net
1/5
16.10.2022.
u 17:25

Ovo će biti prvi put da Sjeverna Makedonija ne sudjeluje u natjecanju od proglašenja svoje neovisnosti.

Nakon što je Crna Gora odustala od sudjelovanja na natjecanju za pjesmu Eurovizije 2023., sada je i Sjeverna Makedonija odlučila da neće sudjelovati, a razloge je objavila Makedonska radiotelevizija.

- Zbog ekonomske i energetske krize i visokih troškova Sjeverna Makedonija neće sudjelovati u natjecanju za pjesmu Eurovizije 2023. koje će se održati u svibnju u Liverpoolu, u Velikoj Britaniji - objavili su na web stranici javnog servisa.

- Odluka je u najboljem interesu javnosti, s obzirom na povećane troškove zbog energetske krize, koji zauzimaju velik dio proračuna za javne usluge - dodali su.

Većina troškova održavanja makedonskog javnog servisa potroši se na plaćanje računa za struju, napisali su u priopćenju. Međutim, inflacija koja trenutno potresa cijeli svijet odrazila se i na financije MKTV-a. Također, ističe se kako je za 2022. godinu uplaćena participacija MKTV-a bila 39,143.00 eura, a za 2023. planirana je i viša cijena participacije. Zbog toga, MKTV odlučila je ne otputovati u Liverpool.

Iako na pozornici u dvorani Liverpool Arena nećemo vidjeti predstavnika Sjeverne Makedonije, MKTV je odlučio prenositi sve tri večeri Eurovizije.

Ovo će biti prvi put da Sjeverna Makedonija ne sudjeluje u natjecanju od proglašenja svoje neovisnosti.

Podsjetimo, čelnici crnogorske televizije priznali su kako nemaju novaca da svog predstavnika pošalju na natjecanje u Liverpool u svibnju 2023. godine.

- Pored značajnih troškova kotizacije, kao i cijene boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu suočili smo se i s nedostatkom interesa sponzora, tako da smo odlučili da postojeće resurse usmjerimo financiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacijskih i programskih reformi, koje za sobom povlače i značajne investicijske zahvate u opremu i prostor- stoji u objavi na portalu crnogorske televizije.

VIDEO>>Kralj Charles III. prekida tradiciju dugu 185 godina i želi napraviti nešto potpuno drugačije

Komentara 1

CR
crocro
06:28 19.10.2022.

Dobro je da ne sudjeluju, a još bolje bi bilo da odustane i srbija, BiH i Slovenija, pa se onda te zemlje niti teoretski ne bi mogle bodovno naći ispred Hrvatske, kao što je to većinom bio slučaj zadnjih nekoliko godina. Doduše, razlog nije bio što su oni bili bolji, već je razlog bio što mi nismo znali a niti danas znamo kakvu pjesmu i koju pjesmu valja uputiti na Euroviziju, pa smo slali one koje slabo prolaze u ušima slušatelja. A i ponuda je takva da se nema što puno birati, zahvaljujući onima koji slažu popis sudionika sudionika našega Eurosonga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije