Naslovnica Showbiz Zvijezde

Nakon 30 godina ubojica Johna Lennona konačno je priznao ovo

Prije 30 godina nisam mogao reći da osjećam sram, no sada znam što je sram, kazao je Chapman
17. studenoga 2018. u 10:41 4 komentara 966 prikaza
Mark David Chapman
Foto: Handout/Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Mark David Chapman, ubojica Johna Lennona, kojem je u kolovozu odbor za pomilovanja po deseti put odbio zahtjev za puštanjem na uvjetnu slobodu, rekao je da napokon osjeća sram zbog onoga što je učinio, piše The Rolling Stone.

Težak život Bila je san svakog muškarca, a pogledajte kako izgleda sada

"Prije 30 godina nisam mogao reći da osjećam sram, no sada znam što je sram", kazao je Chapman na saslušanju. Kako piše The Associated Press, dodao je da, kako su godine prolazile, osjećao sve više i više srama.

Iako je saslušanje pred odborom u New Yorku održano u kolovozu, transkript je pušten prije nekoliko dana. Odbor je odbio njegov zahtjev, uz obrazloženje da bi to ublažilo ozbiljnost njegovog zločina te bi moglo ugroziti javnost u slučaju da ga netko napadne zbog osvete.

Na saslušanju je prepričao događaje od 8. prosinca 1980. kada je nabavio Lennonov autogram te ga ubio nekoliko sati poslije. Rekao je da se borio s odlukom da li da ga ubije ili ne, s obzirom da je Lennon bio ljubazan prema njemu.

stiže beba Ekskluzivno! Boris Novković čeka dijete s 25 godina mlađom najseksi Hrvaticom

"Bio sam previše zaokupljen tom idejom. Sjećam se da sam pomislio: "Hej, dobio si autogram na albumu, potpisao ti ga je, samo odi doma". No nije bilo šanse da samo tako odem doma", kazao je Chapman.

Ubojstvo sada smatra besmislenim te ističe da je samo tražio popularnost te da nije osjećao nikakvo neprijateljstvo prema pokojnom Beatleu.

Ipak, odabrao je upotrijebiti šuplje metke koji su smrtonosniji od običnog metka. "Osigurao sam da ga metci ubiju. Odmah nakon zločina bio sam zabrinut da nije patio", rekao je.

Samo na Vecernji.hr Trenerica koja je pomogla drugima da skinu i 100 kg, može pomoći i vama! Pogledajte kako

Chapmanu su zadnji put odbili uvjetnu 2016. Tada je odbor dao slično objašnjenje, ističući da bi njegovo puštanje bilo nespojivo s dobrobiti društva te bi omalovažilo ozbiljnost zločina te da bi to bilo podrivanje poštivanja zakona.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar Aligatorx
  Aligatorx:

  Čitam ovo i razmišljam si da li ovo čitaju oni koji su sudili Draganu Vasiljkoviću aka.kapetan Dragan koji je masakrirao nedužno stanovništvo RH. Osjećaju li oni imalo srama zbog svoje odluke da ovako blago osude tog ubojici. Hrvatsko pravosuđe sramota ... prikaži još! je hrvatskog društva.

 • @bserver:

  naprotiv, ne da nemaju sram, ponosni su! I opet bi to činili jer znaju da ih njihova "braća" u hrvatskom pravosuđu ne bi pretjerano osuđivali.

 • mulag:

  sad ni ne trebaš znati ništa