Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30. sezona Bipa FASHION.HR-a

Najvažniji modni trenuci kroz objektiv fotoaparata Zvonimira Ferine

BIPA Fashion HR
Foto: PROMO
1/3
13.03.2020.
u 18:20

Brojni dizajneri, modeli, modni insajderi i gosti došli su pogledati intimne i iskrene, potpuno dokumentarističke fotografije, koje su ih podsjetile na posebne trenutke proteklog desetljeća.

Backstage modne revije savršena je kulisa za dramatične, iskrene, spontane trenutke koji pričaju tisuće priča. Vrtlog različitih emocija, napetost, iščekivanje i euforija s druge strane modne piste trenuci su rezervirani samo za odabrane. Taj misteriozni svijet backstagea tjedna mode Bipa FASHION.HR već više od desetljeća svojim objektivom prati modni fotograf Zvonimir Ferina. Fotograf trenutka, emocije, reporter koji slikom uspijeva uhvatiti taj čarobni trenutak spontanosti, na izložbi zvučnog naziva „From Backstage to Runway by Zvonimir Ferina“ u sklopu 30. jubilarne sezone Bipa FASHION.HR-a predstavio je svoj dugogodišnji opus.

Zabilježeni trenuci

Brojni dizajneri, modeli, modni insajderi i gosti došli su pogledati intimne i iskrene, potpuno dokumentarističke fotografije, koje su ih podsjetile na posebne trenutke proteklog desetljeća. Robert Sever, Zoran Aragović, Branka Donassy, Tihana Harapin Zalepugin, Nika Turković, Nina Mia Čikeš, Josip Tešija, Tomislav Bahorić, Ana Maria Ricov, samo su neki od onih koji su se okupili u prostoru preuređenog kina Urania na otvorenju izložbe. Baš zbog svog pristupa „behind the scene“ fotografiji, Zvonimir Ferina stekao je naklonost profesionalaca, kolega i šire publike koja voli njegov stil fotografije trenutka. „Snimanje u backstageu najbliže je mojoj ideji fotoreporterstva i s veseljem sam krenuo u to prije puno godina. Danas u arhivi imam nekoliko tisuća fotografija iza kojih stoje sati i sati rada u backstageu svakog dana Bipa FASHION.HR-a. Ali za mene je to i poseban užitak i zabava. Na ovom projektu svi rade svoj posao vrhunski, svi su vrlo profesionalni, a ja pronalazim način kako da to na najbolji mogući način i prikažem. I tako već godinama!“, objašnjava Ferina.

Modeli i dizajneri

Iznimno bogata arhiva fotografija tematski je grupirana pa je izložba podijeljena u četiri dijela. Meet the Models, Real Heroes, Designer`s Cut i People Behind the Scenes na zapanjujuće iskren način prikazuju, kako im i samo ime kaže, modele, modne dizajnere, backstage i produkcijski tim Bipa FASHION.HR-a, koji svake sezone sudjeluju u organizaciji najvećeg tjedna mode u regiji.

Ova izložba, organizirana u povodu 30. jubilarne sezone, posveta je svima koji već dugi niz godina sudjeluju u kreiranju vrhunskog modnog događaja.

Na izložbi je prikazana i fotografija prerano preminule novinarke Večernjeg lista Ane Lendvaj, koja je svojim radom također obilježila hrvatsku modnu scenu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije