Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar posao

Najskuplji glumci: Omiljeni tv glumci koji po epizodi zarađuju milijune

Serija Igra prijestolja
Foto: PR FOTO
1/4
03.09.2017.
u 08:30

Čak pet glumaca iz serije "Igra prijestolja" od sedme sezone zarađuju milijun i sto tisuća dolara - po epizodi! Tako su za sto tisuća pretekli kolege iz humoristične serije "Teorija velikog praska".

Sedma sezona mnogima omiljene serije “Igra prijestolja” započela je još sredinom srpnja, fanovi napeto prate što se događa, ali malo se zna koliko su napeti bili pregovori o plaćama najpopularnijih glumaca prije snimanja.

Tako je procurila informacija kako će u sezonama sedam i osam glavnim glumcima biti znatno povećane plaće, s pola milijuna dolara po epizodi koliko su dobivali dosad. Kit Harington ili Jon Snow, kojeg obožavaju žene diljem svijeta i koji je proglašen novim seks simbolom, sada ima jako puno razloga da se valja po snijegu i nauči vještine mačevanja.

Točno milijun i sto tisuća američkih dolara po epizodi, na koliko mu je povišena plaća. Jednako kao i Daenerys Targaryen, plavokosa kraljica i majka zmajeva, koju glumi Britanka Emilia Clarke. U istom su platnom razredu i Peter Dinklage, odnosno Tyrion Lannister, njegova opaka sestra Cersei Lannister ili Lena Headey, kao i njihov brat Jaime, zgodni danski glumac Nikolaj Coster-Waldau.

Zbog tih sto tisuća dolara iznad milijuna postali su najbolje plaćeni glumci na kabelskoj televiziji u povijesti. Ostavili su iza sebe Jima Parsonsa, Kaley Cuoco i Johnnyja Galeckog iz serije “Teorija velikog praska”, koji zarađuju po milijun dolara po epizodi sada već legendarne humoristične serije.

No mali ekrani nisu rezervirani samo za nova glumačka imena, u serijama su počele glumiti i prave glumačke legende. Meryl Streep glumit će u Netflixovoj seriji “The Nix”, snimljenoj prema istoimenom romanu Nathana Hilla, i za to dobiti 825.000 dolara po epizodi. Reese Witherspoon je za “Male laži”, seriju snimljenu za HBO u kojoj je glumila Madeline Mackenzie, zaradila 350.000 dolara po epizodi, baš kao i njena kolegica Nicole Kidman, koja je briljantno odigrala ulogu zlostavljane Celeste Wright. Najavljeno je snimanje i druge sezone jer je serija dobila širok krug poklonika.

Sir Anthony Hopkins u seriji “Westworld” glumi doktora Roberta Forda, koji je mozak izopačenoga futurističkog parka i za to je dobio 175.000 dolara po epizodi. Druga sezona najavljena je za 2018. godinu i već je izišao trailer. Ljubiteljice “Gilmoreica” bile su oduševljene kad su snimljene nove četiri epizode o životima omiljenih junakinja Lorelai Gilmore i njezine kćeri Rory, i to čak deset godina nakon zadnje prikazane epizode.

Za svaku epizodu, koje su trajale po 90 minuta, glumice Lauren Graham i Alexis Bledel dobile su po 750.000 dolara, a eksplozivan kraj ostavio je sve otvorenih usta i u očekivanju –što dalje? Napeta politička drama “Kuća od karata”, gdje briljiraju Kevin Spacey i Robin Wright kao korumpirani par Frank i Claire Underwood, imala je i napeti trenutak u pravom životu. Robin je, naime, otkrila da zarađuje manje od Kevina.

 “Bila je to savršena paradigma. Ima jako malo filmova i TV serija gdje su patrijarhalni muškarac i žena potpuno jednaki, a u našoj seriji to jesu. U jednom je trenutku lik Claire Underwood bio popularniji od Frankova i odlučila sam to iskoristiti. Zatražila sam plaću jednaku Kevinovoj”, rekla je Robin o problemu nejednakih primanja muškaraca i žena. Tako je umjesto 420.000 dolara po epizodi počela dobivati pola milijuna dolara, baš kao i Kevin Spacey.

Komentara 10

LA
LawAbidingCitizen
16:46 03.09.2017.

Koji komentari na vrhunsku seriju , katastrofa! ok puno toga je preplaceno u današnjem svijetu,al vas ne jebe što Luka"Ne Sjećam Se Di Sam Objesio Gaće" Modrić zarađuje punooo više? ha?

M3
Miške 3
08:48 03.09.2017.

Dali sam ja jedini koji NIJE GLEDAO niti jednu sekvencu Igre prijestolja, serije za malu djecu.?

Avatar botoksmanija
botoksmanija
15:38 03.09.2017.

Nisi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije