Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bondove ljepotice

Najljepše žene ljubio je i s njima se provodio Sean Connery

bond
Foto: Promo foto
21.10.2015.
u 15:32

Kroz serijal je prohujalo više od sedamdeset žena, a uoči novog nastavka donosimo popis onih koje imaju isti iskonski status kao i Bond

Danas se možda i više priča o tome koje svjetske megabrendove James Bond nudi nego koje žene ljubi ili se od njih brani, ali njegove su partnerice oduvijek bile zaštitni znak serijala.

Bilo ih je poznatih i nepoznatih, mlađih i starijih, uz vječne dileme predstavljaju li stvarnu feminističku snagu ili su jednostavno Bondova prtljaga. No, sigurno je da su žene u Bondovim filmovima možda i najosjetniji prilog glamuroznom kodu serijala kao ultimativne (muške) fantazije. To je očito već iz samih naziva djevojaka s asocijacijama od kojih Austina Powersa prolazi struja: Pussy Galore, Octopussy, Plenty O'Toole, Xenia Onatopp, Dr. Holly Goodhead, Dr. Molly Warmflash... Do najnovijeg, dvadeset četvrtog nastavka "Spectre", u kojem 007 opslužuju Lea Seydoux i Monica Bellucci.

Kroz serijal prohujalo je više od sedamdeset žena i djevojaka. Bilo ih je po svačijem ukusu: otvoreno seksepilnih, sofisticiranijih, ženstvenijih i djetinjastijih, muškobanjastih, pa čak i – za imidž i standarde serijala – prilično neuglednih. Kojem od Bondova trebamo najviše zavidjeti? Sve je stvar ukusa i trenutka, ali sudeći po ovom izboru top 10 Bondovih ljepotica, na kojem su se za dlaku mogle naći također Claudine Auger („Thunderball"), Luciana Paluzzi („Thunderball"), Caterina Murino („Casino Royale"), Barbara Bach (Špijun koji me volio"), Denise Richards („Svijet nije dovoljan"), Bérénice Marlohe („Skyfall") i druge cure, najbolje se provodio Sean Connery.

Nijedna od partnerica Timothyja Daltona nije se našla na listi (kao ni Rogera Moorea, koji bi na top 20 ipak imao Barbaru Bach, Britt Ekland i možda Jane Seymour), ali nije baš ni da njega treba žaliti.

>>"Writing's on the Wall" Sama Smitha nova je službena James Bond pjesma

>>Lorencin: Idući film o Bondu možda će se snimati kod nas

Komentara 3

Avatar think pink
think pink
17:48 21.10.2015.

"Najljepše žene ljubio je i s njima se provodio Sean Connery" - i zato ste valjda stavili fotku Craiga? baš logično. ajme smeća od novinarstva...

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
17:06 21.10.2015.

A Carey Lowell (Pam Bouvier u "Licence ti kill", s Timothy Daltonom)?

LI
liliZG
12:14 22.10.2015.

a koja njihova slika, mislim tih žena , isto bi dobro došla ,...ali članak je valjda copypaste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije