Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

"Nadam se da ću ulogom vinara Vinka pobijediti kult Jastreba"

– Hvala Bogu pa nakon dugo vremena snimam pravu seriju, s dobrim dramskim tekstom i fenomenalnom ekipom i sve to skupa miriše mi samo na uspjeh! – zaključuje Žarko.
13. svibnja 2011. u 20:00 2 komentara 1266 prikaza
loza (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/10

Stanovnici Zlarina koji na televiziji prate "Kapelske kresove" ostali su u čudu kada su prije dva dana Ina i Jastreb, glavni likovi te serije, brodom doplovili na njihov otok. Nadu Gaćešić-Livaković i Žarka Radića, koji su prije gotovo četrdeset godina glumili Inu i Jastreba, dozivali su legendarnim imenima ne bi li se uvjerili da su to stvarno oni.

Miriše na uspjeh

I doista, Zlarinjani nisu poludjeli. Dvoje glumaca samo su dio ekipe koja je na Zlarin došla snimati novu dramsku seriju "Loza" koja će se emitirati na HTV-u u produkciji kuće Drugi plan. Pala je prva klapa i svi su oduševljeni onim prema čemu serija kreće, a Žarko Radić svojom ulogom u njoj planira ostvariti nešto maestralno.

– Uvijek sam si govorio: morat ću nekom ulogom pobijediti tog Jastreba! I siguran sam da ću u ovoj ulozi biti bolji nego u Kresovima, a vidjet ćemo hoće li i publika misliti isto – kaže Žarko koji u "Lozi" glumi vinara Vinka Radovanija. A o svojem liku kaže: – Vinko je čovjek tradicionalno vezan za zemlju što mi je strašno blisko jer je i moj tata pravio vino. Dobar je i moralan, ali kada je to potrebno, ne da na se.

Predviđeno je da će snimanje na Zlarinu trajati 50 dana i sve to vrijeme, osim sedam dana u kojima će odigrati dvije predstave u Rijeci, Žarko će boraviti s ekipom na otoku. A glumac kojega smo nakon duge odsutnosti gledali u sapunici "Vila Marija", seriji "Loza" predviđa golem uspjeh.

Druženja u hotelu

– Hvala Bogu pa nakon dugo vremena snimam pravu seriju, s dobrim dramskim tekstom i fenomenalnom ekipom i sve to skupa miriše mi samo na uspjeh! – zaključuje Žarko i otkriva da je prodao kafić i salon za uljepšavanje koje je vodio u Rijeci pa je sada posvećen samo glumi.

Nada Gaćešić-Livaković i Žarko skupa su glumili i u "Vili Mariji", a sada su im se putovi opet spojili. U "Lozi" ona igra udovicu Jadranku koja je prezaštitnički nastrojena prema kćeri, pa od silne ljubavi iz njenog lika izbija i malo zločestoće.

– Oduševljena sam otokom na kojem sam prvi put, tempom snimanja, redateljima Darijem Pleićem i Goranom Rukavinom, mladim kolegama glumcima... Već su počela druženja u hotelu u kojem smo smješteni, a atmosfera je tako dobra da i poslije snimanja rado odrađujemo probe za drugi dan – kaže Nada. Osim njih, u seriji glume i Mira Furlan, Sreten Mokrović, Milan Štrljić, Leona Paraminski i Vicko Bilandžić kao mladi ljubavni par... Uglavnom, vidjet ćemo.

Dramska serija \"Loza\" prati živote dvi

Dramska serija \"Loza\" prati živote dviju obitelji – Radovanija i Gamulina. Obitelj Radovani živi na imaginarnom otoku Kamparu i bavi se uzgojem vinove loze i proizvodnjom vina. Obitelj Gamulin pak otišla je prije niz godina s otoka u Zagreb i bavi se građevinom. Obje povezuju brakovi i djeca. No stvari među njima počinju se komplicirati kada vinarima zatrebaju nove pozicije za zasade loze, za što će mjesto naći u otočnoj uvali na koju su oko bacili i Gamulini koji tamo žele sagraditi luksuzno apartmansko naselje. Serija će imati 16 epizoda, produkcija je gotovo filmska, sve se snima na naturalnim objektima na otoku Zlarinu i dio u Zagrebu. Emitirati se počinje na jesen na Prvom programu HTV-a, i to navodno u terminu nedjeljom u 20 sati.

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • trade_mark:

    čudno kako u hrvatskoj glumci mogu biti mucavi i neartikulirani...

  • predrag borna:

    Vrhunac HTV-ove imbecilne uređivačke politike...U prime timeu prikazuju \"Kapelske krijesove\" uradak star tridesetak godina...Što li je sljedeće u osam navečer na Prvom?\"Smogovci\"?