Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROADIE

U novoj pjesmi Mayalesa sudjeluje i Tereza Kesovija

mayales
Foto: Screenshot Youtube
1/2
13.06.2016.
u 13:44

Za razliku od brzog retro pop-rock singla ''Danas smo happy'', pjesma ''Roadie'' priziva disco zvuk

Godinu dana od objavljivanja najavnog singla "Danas smo happy" s trećeg albuma koji uskoro izlazi, Mayales predstavlja pjesmu "Roadie".  

Pjesma "Roadie" kao da pokušava što snažnije iznenaditi slušatelja glazbom kakva se u modernom popu 21. stoljeća i očekuje. Laboratorij zvuka Petra Beluhana i Vlade Mirčete neumorno traži još nešto osim vrhunske pjesme, aranžmana i produkcije, na primjer suptilnu provokaciju i propitivanje fenomena povjerenja domaće publike prema glazbi koja zvuči svjetski, a otpjevana je na hrvatskom.  

Za razliku od brzog retro pop-rock singla "Danas smo happy", pjesma Roadie priziva disco zvuk baziran na neobičnom tekstu i vokalu koji se obraća iz ženskog roda te na snažnom mantričnom grooveu koji bi mogao podsjetiti na veliki uspjeh davnog singla "Mogu i sama" iz 1997 godine. Za razliku od vremena kada su pjesme Mayalesa nosili senzacionalni vokali Valerije Nikolovske i Kristijana Beluhana, ovdje se nastavlja strategija oslanjanja na neobičan vokal Petra Beluhana, kojem će na pompoznom finalu "'uskočiti" nenadmašna Tereza Kesovija fantastičnim recitalom na francuskom jeziku.  

Album je i dalje na stolu traženog producentskog dvojca Jure i Pavla iz Svadbasa s kojima Mayales studiozno gradi zvuk svojeg trećeg albuma koji se očekuje krajem godine.

>> Mayales: Pjesme smo nudili na sceni, ali ih nitko nije htio uzeti

>> Mayales: Naši kipići idu na čuvanje u jednu trafiku u Split

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije