Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobitnici tri Porina

Mayales: Naši kipići idu na čuvanje u jednu trafiku u Split

Mayales
Nel Pavletić/PIXSELL
13.05.2013.
u 10:00

Na ovogodišnjoj dodjeli 20. Porina najviše su bili iznenađeni dečki iz benda Mayales, koji su, na oduševljenje publike, za svoj album “2” dobili tri kipića: za album godine, za najbolji alternativni album i za najbolju produkciju.

Na ovogodišnjoj dodjeli jubilarnog, 20. Porina najviše su bili iznenađeni dečki iz benda Mayales, koji su, na oduševljenje publike, za svoj album “2” dobili tri kipića: za album godine, za najbolji alternativni album i za najbolju produkciju.

Nakon trinaest godina stanke od snimanja zadnjeg albuma i relativno male eksponiranosti sastava, dečki su bili oduševljeni, ali i pomalo zbunjeni iznenadnom medijskom pažnjom.

– Za mene tih 13 godina kao da nije ni postojalo jer sam danas rođen. Sve mi se ovo sad čini kao neki paralelni svijet, kao da je netko negdje pogriješio i poslao ovu nagradu na krivu adresu. Ovo je najveća prilika koja se može dobiti u hrvatskim glazbenim vodama i ne vjerujem da se to nama zbiva – izjavio je vidno uzbuđen vokal benda Petar Beluhan.

Drugi nastup u životu

Uz široki osmijeh dodao je i kako mu je nastup na Porinu drugi nastup u životu na kojem pjeva te da se kao pjevač i ne osjeća baš najbolje, ali ga ostali uvjeravaju da je dobar u tome.

Osvrnuo se i na sam koncept Porina i pitanje kako to da ove godine nagradu nije osvojio neki razvikani pop-rock sastav kao što to obično biva.

– Pa dajte da ja vas pitam – hoćemo li moći svi vratiti dostojanstvo hrvatskoj glazbi i hoće li vam biti zanimljiva pozadina iz koje nastaje ne samo Mayales nego puno dobre glazbe koje ima u Hrvatskoj, koja traži neki dignitet, vaše poštovanje tamo gdje nema cica i guzica, već tamo gdje ima glazbe, srca i emocija – poručio je Petar.

Dodao je i kako smatra da je netko poput Tonyja Cetinskog dodirnuo kudikamo više ljudi svojim albumom i zabavio kudikamo više publike nego što će ih on ikad vidjeti.

Ni gitarist Vladimir Mirčeta, inače grafičar u Večernjem listu, nije krio iznenađenje zasluženom nagradom.

Pero cvrkuće kao žena

– Kada radite album koji je pomalo upitan već od toga tko bi ga izvodio, jer su pjesme više za žene, što je razlog zašto Pero tako cvrkuće, onda je jasno da se ovome nismo nimalo nadali. Zahvalio bih našem producentu Cocu Mosquitu, koji nam je otac, majka, sestra i brat i koji nas je bespoštedno gurao naprijed i maksimalno se založio za objavu ovog albuma. Sjećam se da smo prije 13 godina bili bend u pravom smislu riječi, a kad se sve rasulo ja sam svirao sa svim i svakim i puno toga otišlo je drugim izvođačima. No sve se promijenilo kada je Coco od sedamdesetak pjesama, koje smo stvorili proteklih godina, odabrao ove na albumu i pokrenuo cijelu priču – kazao je Vlado i dodao da svoj kipić posvećuje majci koja je usred rata prodala frižider da bi mu kupila gitaru.

A budući da su sinoć s dečkima iz Leut Magnetika sjedili za “sretnim stolom”, kako su ga prozvali nakon što su gotovo svi za stolom osvojili svog Porina - kipić su odlučili smjestiti u trafici na Matejuški u Splitu. Naime, dečki iz Leut Magnetika na vitrinama kafića, uz rakiju i ostala pića, kod svoje dobro znane tete i vlasnice slažu sve svoje nagrade te su im se, nakon odlične sinoćnje zabave u toj praksi odlučili pridružiti i članovi Mayalesa koji 28. svibnja nastupaju u zagrebačkom klubu Pepermint.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije