Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šaroliko društvo

Na Dori debtira i Gibonnijev sin! Evo koliko je bilo prijava, ali i tko stoji iza odabranih pjesama

Foto: Emica Elvedji, Dusko Jaramaz, Ivo Cagalj/Pixsell
1/4
12.01.2020.
u 09:00

Lorena je ostala vjerna Huljićima pa ovogodišnju pjesmu potpisuje Ivan Huljić, Mia Negovetić na pobjedu ide s timom Šveđana, dok će Indira izvesti pjesmu na engleskom jeziku iza koje stoji Branimir Mihaljević.

Opatija je i ove godine domaćin Dore, hrvatskog izbora za Pjesmu Eurovizije. Poznato je i 16 pjesama koje će se za pobjedu natjecati 29. veljače 2020. u dvorani Marino Cvetković. Nakon što je objavljeno tko su finalisti ovogodišnje Dore, javili su se i oni koji su nezadovoljni izborom. Jedna od njih je i Alena Nezirević-Anezi, koja je uz Gordana Dizdarevića Grka napisala pjesmu “Radoznala b.” i nije prošla. – Polovica je pjesama na engleskom?! Kad je već tako malo pjesama na hrvatskom, drago mi je da ovogodišnji Istrijani Alen i Elis barem pjevaju na čakavštini – kazala je Anezi.

Ukupno 181 prijava
Kako doznajemo s HRT-a, za ovogodišnju Doru stigla je ukupno 181 prijava, a o njima je odlučivao stručni ocjenjivački sud u sastavu: Zlatko Turkalj (HRT), Dinko Komadina (HRT), Željko Barba (Hrvatsko društvo skladatelja), Tomislav Mrduljaš (Hrvatsko društvo skladatelja), Ivana Vrdoljak Vanna (HGU), Branimir Jovanovac (HGU) i Tomislav Štengl (HRT).
Zanimljivo je da su pjesme većinom pisali domaći autori, a jedino Mia Negovetić supotpisuje pjesmu “When It Comes To You” s grupom autora iz Švedske. Lorena Bućan lani je bila jedno od najvećih iznenađenja, a ove godine ponovno na pobjedu ide uz Huljića. No, za razliku od prošle godine, kada joj je pjesmu pisao Tonči Huljić, autor je ovogodišnje pjesme “Drowning” Ivan Huljić. Na ovogodišnjoj Dori natjecat će se i Mihaljevići. Branimir Mihaljević potpisuje pjesmu “You Will Never Break My Heart” za Indiru Forzu, a Mario Mihaljević “Love, Love, Love” za Zdenku Kovačiček.

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Povratak Manntre i Elis
Poznato je kako će se Indira na pozornici boriti sa svojom bivšom grupom Colonia, koja će Eurosong pokušati izboriti pjesmom “Zidina”. Autori su, a tko drugi nego Boris i Valerija Đurđević. Na Dori nastupaju i dvije kantautorice – talentirana Osječanka Dorotea Zovko alias Aklea Neon predstavit će svoju pjesmu “Zovi ju mama”, a Elis Lovrić nakon prošlogodišnjeg zapaženog nastupa ove godine pjeva pjesmu “Jušto”.

Inače, Elis je na Doru uskočila kao zamjena za Gorana Karana, koji je odustao od nastupa nakon što se otkrilo da je pjesma “My legacy iz love” već izvedena. Svoj debitantski nastup na Dori imat će i talentirani Edi Abazi, o kome smo nedavno pisali zbog optužbi Jerka Marića, koji je kazao kako je uložio vrijeme i novac u karijeru mladog Edija, a on je zatim prešao k Srđanu Sekuloviću Skansiju, koji mu je napisao pjesmu “Coming Home”, s kojom će nastupiti na Dori. Čak tri glazbena stila predstavit će u pjesmi “Vrati se iz Irske” Lorenzo, Dino Purić i Reper iz sobe, a Lorenzo i Reper iz sobe potpisuju i pjesmu. Ante Pecotić napisao je pjesmu “Divlji vjetre” za Damira Kedžu, a Miroslav Rus “Hajde nazovi me” za Juru Brkljaču.

Nakon što su lani osvojili peto mjesto, članovi grupe Manntra Marko Matijević Sekul, Maja Kolarić i Boris Kolarić potpisuju pjesmu “Naivno” za Marina Jurića Ćivru, valja izdvojiti i povratak Adija Karaselimovića, nekadašnjeg člana Srebrnih krila, koji je napisao pjesmu “Let’s Forgive” Nikoli Marjanoviću. Na Dori ćemo vidjeti i duet Alena Vitasovića i Božidarke Matije Čerine “Da se ne zatare”, a autor je Robert Pilepić, dok je pjesmu “Više od riječi”, koju će pjevati Bojan Jambrošić, napisala Antonija Šola. Kao autor na ovogodišnjoj Dori debitira i Gibonnijev sin Rando Stipišić, koji supotpisuje Đaninu pjesmu “One”. •

Ključne riječi

Komentara 1

GO
goronja
17:06 12.01.2020.

Najgori ziri ikada. Ovi kod kojih pise HRT nemaju pojma o muzici a kamoli o skladanju, nisu kompetentni a niti strucni. Sve u svemu sramota i opet cemo gledati jos jedno jubilarno sranje pjesme na euroviziji. Pogotovo ovaj Stengl, pa taj veze sa vezom nema o muzici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije