Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avantura života

Mladi Osječanin (19) ide u Indiju kao maneken: 'Može se zaraditi i 200 do 300 eura na dan'

13.07.2016., Osijek - Devetnaestogodisnji Karlo Budic zamrznuo je status studenta na Ekonomskom fakultetu jer je potpisao ugovor s modnom agencijom i odlazi u Indiju raditi kao model na tri mjeseca. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
22.07.2016.
u 09:17

– Radit ću, među ostalim, reklame za njihove velike web shopove, što uključuje ponekad i 60 do 70 presvlačenja u danu, a snima se po četiri, pet dana – opisuje nam 19-godišnji Karlo

Mladi maneken Karlo Budić iz Osijeka po modnim će pistama iduća tri mjeseca šetati u – Indiji. Prevalio je 5000 kilometara iz Slavonije do milijunskog New Delhija, gdje ovoga studenta ekonomije čeka naporan posao.

– Snimanja znaju trajati i od 8 do 18 ili čak i 22 sata, ovisno o tome je li riječ o revijama ili reklamama. Radit ću, među ostalim, reklame za njihove velike web shopove, što uključuje ponekad i 60 do 70 presvlačenja u danu, a snima se po četiri, pet dana – opisuje nam 19-godišnji Karlo. “Zamrznuo” je godinu na fakultetu jer će se vratiti kada prođu ispitni rokovi. U manekenske je vode zagazio još kao učenik prvog razreda srednje škole, i to na nagovor svoje majke.

– Ponosna je na mene, ali priznaje da nije baš sretna što odlazim tako daleko. Drugi je to planet, ali nije me strah, volim putovati sam, mama kaže da sam po tome na nju – smješkajući se govori Karlo. Iskustva je skupljao u Zagrebu, nosio je revije na Cro A Porteru, također kao školarac. Stupio je u kontakt kasnije s beogradskom agencijom Fox, a ona ga je povezala s agencijom 6th Avenue Models u New Delhiju. – Svidjele su im se moje fotografije, mislio sam da je šala kada su mi rekli da sam odabran. Morao sam još poslati video kako se smijem, mama me snimila, i potvrdili su potom moj izbor – govori nam.

Jedino društvo s Balkana, kako kaže, pravit će mu kolega iz Beograda koji je već putovao u Indiju, a surađivat će tamo s manekenima iz cijelog svijeta – Ukrajine, Rusije, Brazila... Može se zaraditi i 200 do 300 eura na dan, no 50 posto ostaje agenciji. – Sve ovisi o tome kako će me tržište prihvatiti, toliko ću i zarađivati. Posla tamo ima, kako čujem, na sve strane – dodaje. Visok je 187 centimetara, vaga mu pokazuje 85 kilograma, a vježba svakoga dana po dva sata u fitness-centru. Prijatelji ga znaju, priznaje, zadirkivati zbog posla kojim se bavi, ali on slijedi svoj san.

>> Legendarni model ide u mirovinu nakon 50. rođendana

Ključne riječi

Komentara 8

PA
pavel1001
17:29 22.07.2016.

može se i do soma ako ćeš primati penale

VO
volimsvoje
17:08 22.07.2016.

e dijete mamino, što te sve čeka...

T1
t111
18:42 22.07.2016.

Moze se zaraditi 200-300€, ali pola ide agenciji. Sto znaci da radis za 100-150€. Ako se zbog zarade od 100-150€ dolazi u novine, mogu li i ja? Ja znam dobiti i 250€, ako radim na neki praznik. Mozda nisam egzotican kao indija, ali i njemacka je inozemstvo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije