Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neizdrživ pritisak

Mišo Kovač: Opet sam u bolnici, borim se za život

' 19.04.2009., Zagreb - Koncert Mate Mise Kovaca i gostiju u zagrebackoj Areni.Lidija,Miso i ivana Kovac Photo: Antonio Bronic/Vecernji list'
Foto: 'Antonio Bronic/Vecernji list'
1/3
18.07.2011.
u 23:00

Legenda hrvatske estrade zbog opće iscrpljenosti danas je opet hospitaliziran. - Da bih opet zapjevao, prvo moram sve ovo preživjeti - rekao nam je Mišo.

Legenda hrvatske estrade Mate Mišo Kovač od danas popodne ponovno je u bolnici. Nakon prošlog vikenda, kad je zbog bolova i velike opće iscrpljenosti, te potpunog gubitka apetita i probavnih smetnji na 70. rođendan i sam najavio mogućnost da se vrati u bolnicu, to se danas doista i dogodilo. Iako se nakon nedjeljne kontrole kod njegova kardiokirurga Vedrana Ćorića, te temeljitih pretraga koje su u KBC-u Rebro potrajale do kasno navečer vratio kući, te dogovorio povratak u bolnicu za utorak, Mišo je danas ujutro i sam procijenio da više nema snage te da je najbolje da se odmah vrati u bolničku postelju. O tome nas je u nedjelju navečer obavijestio sam:

"Pojeli" ga novinari

– Ne mogu više to izdržati. Stalno zvone telefoni i Lidiji i Ivani i meni, novinari pritišću sa svih strana, a mene svaka izgovorena riječ boli jer se jako naprežem kad govorim, pa mi je i to pogoršalo stanje. Htio bih biti korektan prema svima, a onda me to silno iscrpi i fizički i psihički. Osim toga, jako me razočaralo i povrijedilo što su neki mediji, točnije, jedan tjednik, objavili feljton o meni kao da sam umro, a ja sam još uvijek živ! A jedne druge novine su objavile intervju sa mnom u kojem je ispalo da sam, u najmanju ruku, zdrav kao dren, kao da mogu trčati na sto metara s preponama, a ja se ovdje borim za život. Vi ste jedini bili korektni i pošteno napisali ono što sam vam rekao: da nisam dobro i da se bojim da ću se opet morati vratiti i bolnicu – rekao nam je Mišo i naglasio:

 – Ja nikada nisam lagao svojoj publici, pa neću ni sada: istina je da sam vrlo slab i da ne mogu stajati na nogama, da ne mogu pošteno ni govoriti, a kamo li pjevati. Istina je da se borim za život i oporavak svim snagama, a da bih opet pjevao, moram živjeti i sve ovo preživjeti. Sad mi najviše treba mir i strogo mirovanje, da mi se malo podigne imunitet i vrati snaga, a to na ovakav način neću moći. I Lidija i ja smo već gotovo kolabirali od silnih pritisaka, pa vas zato preklinjem, napišite da ih sve molimo za malo privatnosti i dostojanstva, da nas malo puste na miru i da nas ne zovu. Bar nekoliko dana, dok malo ne ojačam da bih mogao u toplice na rehabilitaciju, jer ovako neće biti dobro. Ja razumijem i poštujem da me ljudi vole i da ih zato i zanima moje zdravstveno stanje, ali ja više ne mogu odgovarati na sve te zahtjeve i pitanja, slikati se i pričati kao da mi nije ništa. Ipak su iza mene tri teške operacije u kratko vrijeme, koje bi i mlad čovjek teško izdržao, i liječnici su me upozorili da ako sada ne stanem na loptu, da neću dobro završiti. Zato i molim da nam, ako me vole i cijene, sada daju malo mira. Zato sam i odlučio da se što prije vratim u bolnicu– iskren je Mišo.

Bit će vremena za pjesmu

No, ono što je u svemu tome najvažnije jest to – da je kontrolni pregled kod dr. Ćorića pokazao da je, s kardiovaskularne strane, Mišino stanje nakon operacije sada uredno. Rana koja mu je curila sadaa je također bolje i, na sreću, nije došlo do infekcije, a bolove koje osjeća su od prevelikog naprezanja i vrućine. Velik problem mu je i gubitak apetita, kao i probavne smetnje, pa će ga liječnici u KBC-u Rebro u idućih pet, šest dana probati “podići na noge” i ojačati, za što najprije mora početi jesti, a potom bi trebao izravno u toplice, na barem dva mjeseca rehabilitacije.

Koliko će točno trajati oporavak najveće živuće legende hrvatske estrade, teško je reći, a još manje predvidjeti kad će nam ponovo moći zapjevati. No, velika je stvar to što je Mišo čvrsto odlučio da se ne predaje i da se bori, a uz njega su, uz njegovu prebrižnu Lidiju i Ivanu, i mnogi znani i neznani poštovatelji njegove pjevačke karizme.

 – I napišite još, molim vas, da je moja Lidija, kad sam bio prošli put u bolnici, bdjela uz mene po 13 sati na dan, i tako 31 dan... Da mi nema nje i moje kćeri Ivane, teško bih sve to preživio. Zahvaljujem također svim liječnicima, medicinskom osoblju i svim dragim ljudima koji su mi slali poruke podrške. Zbog toga moram skupiti snagu i podići glavu, jer iza mene je velika golgota, a za pjesmu će biti vremena – zaključio je Mišo nakon što se danas, dan prije planiranog povratka, uputio na drugi dio svog bolničkog liječenja u KBC Rebro.

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
23:11 18.07.2011.

Novinari, pustite covjeka da se nastavi boriti za zivot!

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
23:14 18.07.2011.

neće on jadan dugo.kad mu se ubio sin jako je loše živio i to sad uzima danak.organi otkazuju jedan po jedan a srce je toliko slabo da je pravo čudo kako je uopće živ.

Avatar patkovic
patkovic
10:08 19.07.2011.

mati predlažem alkohol 0 šećer 0 gospođa da baci velike šerpe i šetnja među ljude kolko god su dosadni jer jer je očito kašikom kopan grob

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije