Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAROŠKI AMARCORD

Mišo Kovač: Arsen je bio najbolji kantautor, a ja zapovjednik estrade!

Varoški Amarcord
Foto: Promo
1/5
20.06.2017.
u 12:08

U danas objavljenom traileru za dokumentarni film "Varoški Amarcord" Ivana Živkovića Žike poznati Šibenčani prisjećaju se svog odrastanja

- Imao sam veću tremu kad sam prvi put išao iz Varoša u Poljanu, nego kad sam jumbo jetom letio iz Londona u New York - kaže Mišo Kovač u danas objavljenom traileru za dokumentarni film "Varoški Amarcord", redatelja Ivana Živkovića Žike.

Riječ je o sjećannjima na odrastanje u šibesnkoj četvrti u kojoj su odrastali talenti poput Arsena Dedića, Miše Kovača, Vice Vukova, Ive Pattiere, Pere Nadoveze, Krasnodara Rore, Marije Sekso... Svi oni odrastali su gotovo u isto vrijeme nakon Drugog svjetskog rata u četvrti koja je tada bila prva četvrt izvan starih zidina Krešimirovog grada.

- Ulica Nikle Tesle i šibenska Varoš su formirali sve te ljude i te impresije ostaju ključna forma njihovih izričaja. Pogotovo je to izraženo kod Arsena, pjesnika povratka, kako ga je Igor Mandić odmah definirao - kazao nam je redatelj Živković, koji je dosad napravio pola filma. Financirao ga je privatnim sredstvima i donacijama, a danas je počeo crowdfunding kampanju kojom namjerava skupiti osam tisuća eura.

- Već sad mogu kazati da imam ekskluzivna sjećanja ključnih likova.  Arsenov brat Milutin Dedić je impresivnog pamćenja. Toliko slikovito se prisjetio svog i bratovog odrastanja u kući Dedića u Nikole Tesle 39 da mogu tvrditi da su to potpuno nove slike tog razdoblja - kazao nam je Živković.

Sjećanje na Arsena proteže se u cijelom filmu, jer o njemu su govorili gotovo svi sugovornici. U svom stilu, njega i ostale u traileru je komentirao Mišo Kovač.
- Vice Vukov bio je najbolji tenor na ovim prostorima, od Arsena nije bilo boljeg kantautora, a Mišo Kovač je zapovjednik estrade - kazao je Mišo.

Komentara 8

NI
nirovad
12:55 20.06.2017.

skroman neki čovijek. 😃

OB
ObrenM
13:01 20.06.2017.

Ja sam dobar samo me nema 'ko hvaliti.

Avatar southman
southman
13:08 20.06.2017.

Mišo je jedan i jedini pjevač, apsolutno neponovljive karizme za sve prije i poslije njega. I sa 100 godina može napuniti bilo koju dvoranu u Hrvatskoj. Jedino Mišo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije