Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Mišo Kovač: Arsen je bio najbolji kantautor, a ja zapovjednik estrade!

U danas objavljenom traileru za dokumentarni film "Varoški Amarcord" Ivana Živkovića Žike poznati Šibenčani prisjećaju se svog odrastanja
20. lipnja 2017. u 12:08 8 komentara 2449 prikaza
Varoški Amarcord
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/5

- Imao sam veću tremu kad sam prvi put išao iz Varoša u Poljanu, nego kad sam jumbo jetom letio iz Londona u New York - kaže Mišo Kovač u danas objavljenom traileru za dokumentarni film "Varoški Amarcord", redatelja Ivana Živkovića Žike.

Mišo Kovač 950. rođendan Mišo Kovač: Evo kako bi Šibenik bio turistički 'jači' od Acapulca

Riječ je o sjećannjima na odrastanje u šibesnkoj četvrti u kojoj su odrastali talenti poput Arsena Dedića, Miše Kovača, Vice Vukova, Ive Pattiere, Pere Nadoveze, Krasnodara Rore, Marije Sekso... Svi oni odrastali su gotovo u isto vrijeme nakon Drugog svjetskog rata u četvrti koja je tada bila prva četvrt izvan starih zidina Krešimirovog grada.

- Ulica Nikle Tesle i šibenska Varoš su formirali sve te ljude i te impresije ostaju ključna forma njihovih izričaja. Pogotovo je to izraženo kod Arsena, pjesnika povratka, kako ga je Igor Mandić odmah definirao - kazao nam je redatelj Živković, koji je dosad napravio pola filma. Financirao ga je privatnim sredstvima i donacijama, a danas je počeo crowdfunding kampanju kojom namjerava skupiti osam tisuća eura.

- Već sad mogu kazati da imam ekskluzivna sjećanja ključnih likova.  Arsenov brat Milutin Dedić je impresivnog pamćenja. Toliko slikovito se prisjetio svog i bratovog odrastanja u kući Dedića u Nikole Tesle 39 da mogu tvrditi da su to potpuno nove slike tog razdoblja - kazao nam je Živković.

Sjećanje na Arsena proteže se u cijelom filmu, jer o njemu su govorili gotovo svi sugovornici. U svom stilu, njega i ostale u traileru je komentirao Mišo Kovač.
- Vice Vukov bio je najbolji tenor na ovim prostorima, od Arsena nije bilo boljeg kantautora, a Mišo Kovač je zapovjednik estrade - kazao je Mišo.

Mišo Kovač ŽESTOKE RIJEČI Mišo Kovač: Kurve su nekad bile kod Centrala hotela, a sad su na televiziji Mišo Kovač, Ivana Kovač (1) koncert s kćeri Mišo Kovač: Danas je lakše snimiti CD nego CT glave Mišo Kovač veliki intervju Mišo Kovač: Hrvatskom sada vlada komunistički feudalizam!
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
 • nirovad:

  skroman neki čovijek. 😃

 • ObrenM:

  Ja sam dobar samo me nema 'ko hvaliti.

 • Avatar southman
  southman:

  Mišo je jedan i jedini pjevač, apsolutno neponovljive karizme za sve prije i poslije njega. I sa 100 godina može napuniti bilo koju dvoranu u Hrvatskoj. Jedino Mišo !