Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Kod nas doma'

Mirta Šurjak htjela zaustaviti sugovornika, on pobjegao iz kadra pa uzviknuo: 'Traži 30 sekundi!'

Foto: HRT/Screenshot
1/5
27.01.2023.
u 09:40

Njezina reakcija nije najbolje sjela Buriću koji joj je uzrujano odgovorio: "Trideset sekundi, trideset sekundi traži". Mirta je potom nastavila intervju, a Burić je govorio o svom radu i anegdotama koje je doživio kroz svoju karijeru.

U HRT-ovoj emisiji 'Kod nas doma'  reporterka Mirta Šurjak u četvrtak se javila uživo iz Splita. Njezin sugovornik bio je modni kreator Boris Burić Gena s kojim je razgovarala o uvrštavanju dalmatinskog veštita u nematerijalno kulturno dobro Hrvatske, za što je zadužen i dizajner Gena. Njegova su odijela dosad nosili Placido Domingo, Bernie Ecclestone, Goran Ivanišević, Mario Ančić...

Odmah na početku razgovora Boris je ispravio Mirtu i rekao joj da "to nije dalmatinski veštit, to je svjetsko odijelo s hrvatskom dušom". U jednom trenutku iznenadio je Mirtu i pobjegao iz kadra.  "Samo sekundu, samo sekundu", uzvikivao je Gena na što mu je Mirta rekla da nemaju više vremena u emisiji i da se moraju odjaviti. 

Foto: HRT/Screenshot

Njezina reakcija nije najbolje sjela Buriću koji joj je uzrujano odgovorio: "Trideset sekundi, trideset sekundi traži". Mirta je potom nastavila intervju, a Burić je govorio o svom radu i anegdotama koje je doživio kroz svoju karijeru. 

Nakon toga, Burić je govorio o svom radu i anegdotama iz karijere, a Mirta mu je u nekoliko navrata pokušala zahvaliti na gostovanju kako bi prekinuli razgovor i kako bi emisija nastavila s idućim prilozima, no Burić je i dalje govorio.  Inače, krojač Boris Burić šivao je odijelo i za Bernieju Ecclestoneu koje je bivši šef Formule 1 nosio na vjenčanju kćeri Petre. Odijelom je bio itekako zadovoljan jer se i nakon toga osobno vratio u Trogir i naručio nova dva odijela koja su mu potom dostavljena u London. Kad je Bernieju prije više od deset godina šivao odijela, otkrio je da je cijena od 9800 kuna jednaka za sve.

– Nema tajni, cijena je za sve jednaka, 9800 kuna, pa tako i za Bernieja. Moj kupac dobije jedno odijelo, a zapravo ih ima devet. Neka se zna, klasično odijelo šije se dva do tri sata, a ja svoje radim 60 sati. Nema stajanja, radim po cijeli dan – rekao je Trogiranin. Genina odijela, koja se šiju po mjeri, specifična su po ruskoj kragni i kopčanju splitskih muških nošnji.

– Mogao je birati bilo koje odijelo na svijetu, novac mu nije bio bitan, a izabrao je baš moje. Bernie je pravi džentlmen, u mom odijelu poslao je sliku o sebi, ono odaje eleganciju i dostojanstvo – rekao je Gena.

– Sašio sam odijelo i Baracku Obami, Placidu Domingu, Francescu Cossigi, Armandu Assanteu... Veća mi je odgovornost i priznanje prodati odijelo čovjeku iz brodogradilišta nego tim svjetskim facama. Radim odijelo za čovjeka – rekao je Gena u jednom intervjuu za Večernji list. Objasnio je svoja razmišljanja. Njegova odijela imaju duh, sjaj, nešto posebno.

– Ti ne prodaješ odijela nego dio sebe. Tko god dođe kod mene, prođe pravu ceremoniju. Kad mi čovjek dođe, uzimam mu devet ljudskih mjera, pitam ga čime se bavi, pokušavam ući u čovjeka. A tek je deseta mjera metar u mojim rukama. U izradi odijela dajem sve od sebe – kazao je Gena. U njegovim su odajama fotografije svjetski slavnih osoba u Geninim odijelima, pravom hrvatskom proizvodu.

VIDEO Vjekoslava Huljić: "U pjesmi sam ograničena, a u knjizi se mogu otkačiti i izmišljati do mile volje"

Komentara 2

VO
volimnju
15:04 27.01.2023.

kako je gadna

MT
makan tahi
10:12 27.01.2023.

na ovim fotkama podsjeća na lika Sloth Fratelli, iz filma Goonies

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije