Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.03.2015. u 14:00

Pretjerano bavljenje samim sobom ostavlja dojam voditeljske nadmenosti, a ni njegove širom raširene noge u kadru nisu najugodniji prizor

Jučer sam po prvi put gledala "Kod Sunca u šest", novitet na Drugom programu HTV-a. Naziv aludira na atraktivnu lokaciju malenog televizijskog studija iz kojeg se emisija emitira, u Bogovićevoj ulici u srcu Zagreba, u kojoj je i Kožarićevo "Prizemljeno sunce". Zbog toga sam se nadala da će se autori snažnije koncentrirati na ulični puls našeg glavnog grada, no ispostavilo se da se radi o običnoj, nemaštovito formatiranoj mozaičnoj emisiji, u kojoj su prolaznici iz Bogovićeve tek pozadinska kulisa.

Na prvu me odbio i voditelj Miljenko Cvitković, inače kultno radijsko lice koje još nije naučilo da na televiziji vrijede nešto drugačija pravila, pa pretjerano bavljenje samim sobom ostavlja dojam voditeljske nadmenosti, a ni njegove širom raširene noge u kadru nisu najugodniji prizor. Uz to, bio je nepristojan prema jednoj od svoje prve dvije gošće: govoreći o praznovjerju, astrologinji Senki Ljubić pristupio je profesionalno i s poštovanjem, a nešto mlađu pripovjedačicu Ivu Sillu oslovljavao je sa "ti" i jedva joj je dao do riječi, prekidajući je čim bi počela govoriti.

Na žalost ili na sreću, opći dojam emisije izvukli su tek kvalitetni sadržaji preuzeti iz "Dobro jutro, Hrvatska". Njihova novinarka Senka Vidaković povela nas je u zagrebačku manufakturu bicikala Sentimental bikes, a Ivana Debeljak predstavila nam je urbanu vrtlaricu Andreju Čoh. Lada Marinović s osjećajem je napravila prilog o fotografkinji Mireli Pinđak, a svojom atmosferičnom fotografijom oplemenio ga je snimatelj Amer Kuhinja, zasluživši posebnu pohvalu.

PLUS:

Serijal "Strip u Hrvatskoj" Irene Jukić Pranjić koji se emitira na HTV3 osvježavajuće studiozno pristupa devetoj umjetnosti, ovaj put predstavljajući ilustratora Krešimira Zimonića

MINUS:

Svi bruje o odlasku Elizabete Gojan i Hloverke Novak Srzić, ali "insajderski" tjedni pogled "Iza ekrana" ostaje u sigurnoj zoni, dosađujući nam sjećanjima na djetinjstvo Đurice Drobca.

>>Bijeg ministra Mornara otkrio gdje ministri skrivaju crne automobile

>>'Crno-bijeli svijet' antistresni je odmak od depresivne svakodnevice

Komentara 9

MI
mirrro
16:23 14.03.2015.

Miljenko je dobar decko

MI
mirrro
16:22 14.03.2015.

Cekamo crnog dzeka kako se ono zove ravnatelj htva da mu da otkaz,kako je krenulo nista me nebih iznenadilo,,bitno je da je on vrstio onu sa alahdzazire aleckovicku

L0
luena 01
18:30 14.03.2015.

Zaboravio covjek da je na TV-u a ne u radio stanici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije