Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Forbesova lista

Oni su mladi, vrijedni i bezobrazno bogati

Foto: PA/Pixsell
1/4
25.01.2018.
u 08:17

Najmlađa najutjecajnija milenijalka ima 13, dok najstariji na listi imaju 29 godina. Na slavnom popisu našlo se trideset klinaca iz svijeta glume, sporta i glazbe, a među njima i Rita Ora, Zara Larsson, Dua Lipa...

Sigurno ste već čuli za milenijalce. Riječ je o generaciji rođenoj između kasnih osamdesetih godina prošlog stoljeća pa sve do 2000. godine ovog stoljeća.

To je generacija na kojoj ‘svijet ostaje’, mladi današnjice s nevjerojatnom tehnološkom pismenošću, osobe koje ne planiraju obitelj prije tridesetih godina, pojedinci koji su u svojim ranim dvadesetima zaradili više nego što će neki u čitavom životu. Forbes je ovih dana objavio godišnju listu najutjecajnijih, odnosno najbogatijih milenijalaca u Europi. Na listi se nalazi ukupno trideset utjecajnih ‘klinaca’ iz svijeta sporta, glazbe, ali i glumačkog, a među one najutjecajnije, kao i najpoznatije ne samo u Europi već i u svijetu, promaknule su se pjevačice poput Due Lipe, Rite Ore i Zare Larsson. Prvi na Forbesovoj listi najutjecajnijih milenijalaca našao se Britanac Jacob Anderson.

Riječ je o 27-godišnjem glumcu koji je slavu stekao glumeći u seriji ‘Igra prijestolja’. Iza njega nalazi se 24-godišnja glazbenica Rita Ekwere, poznatija pod umjetničkim imenom Ray BLK, dok je treće mjesto na Forbesovoj listi zauzela ujedno i najmlađa milenijalka na popisu, Millie Bobby Brown (13). Usporedbe radi, najstariji na listi imaju 29 godina. Španjolska glumica slavu je stekla sa svega jedanaest godina glumeći u Netflixovoj seriji ‘Stranger Things’ za koju je mlađahna Millie bila nominirana za nagradu Emmy. Definitivno jedna od najpoznatijih milenijalki koja se nalazi na zavidnom popisu je i svestrana umjetnica Rita Ora. Ova 27-godišnja glumica, pjevačica i model rođena je u Prištini, a kao dijete se preselila u Veliku Britaniju gdje se počinje baviti šoubiznisom.

Nikako ne treba izostaviti ni sportaše, u prvom redu 24-godišnjeg nogometaša Paula Pogbu koji igra za klub Manchester United, a sa svega 22 godine bio je ‘težak’ 15,08 milijuna funti godišnje. Od sportskih milenijalaca tu su i košarkaš Ricky Rubio, 22-godišnji vozač Formule 1 Max Verstappen, tenisačica Karolína Plíšková te tenisač Alexander Zverev.

1/8

Komentara 2

amo_ća
09:26 25.01.2018.

Oce se i ove za 20 godina sjetit da ih je neko silovao?

Avatar southman
southman
08:29 25.01.2018.

Koliko li je vrijednih mladih u tvornicama u jugoistočnoj Aziji ( a ima ih nažalost i kod nas ), a jedva preživljavaju. Tako je to kad ne naiđeš u životu na "pohotnog" glazbenog ili filmskog producenta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije