Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIA NEGOVETIĆ

Voljela bih karijeru i u glazbi i u glumi

Mia Negovetić
Foto: PR FOTO
1/10
03.12.2017.
u 08:00

Mladu pjevačicu uskoro ćemo gledati u mjuziklu koji obuhvaća pjevanje, ples i glumu

Iza 15-godišnje pjevačice Mije Negovetić prva je filmska uloga, u filmu “General” redatelja Antuna Vrdoljaka, gdje tumači mlađu sestru Ante Gotovine, a uskoro ćemo je gledati i u prvoj kazališnoj ulozi u predstavi “Magical Musical”.

Tumačiš glavnu ulogu u kazališnoj predstavi “Magical Musical”. To je tvoja prva uloga u kazalištu. Kakvi su dojmovi? Je li bilo zahtjevno glumiti i pjevati i na hrvatskom i na engleskom jeziku?

Da, zahtjevno je, ali snašla sam se jer mjuzikl spaja tri stvari koje jako volim raditi: pjevanje, ples i glumu. Vrlo je zahtjevno uskladiti sve to i potrebna je maksimalna energija i koncentracija. Dojmovi su super, ekipa je odlična, profesionalna i zabavna u isto vrijeme. Jako sam zadovoljna kako je sve ispalo.

Završeno je i snimanje filma “General”, u kojem si tumačila mlađu sestru generala Gotovine. Kako je bila na setu? Jesi li upoznala neke od glavnih glumaca?

Mislila sam da će biti lakše, no moram priznati da je bilo dosta zahtjevno, a i vruće. Ipak, bilo mi je zadovoljstvo raditi s odličnom ekipom ljudi od kojih se može puno naučiti. Nikad prije nisam imala iskustva s pravim filmskim setom. Upoznala sam svog filmskog brata Antu, kojega glumi Nikola Baće, i svog filmskog tatu, kojega glumi Franjo Kuhar.

Misliš li da će tvoja karijera krenuti u glazbenom ili glumačkom smjeru?

To još zaista ne znam, ali bih voljela obuhvatiti i jedno i drugo jer me obje te vrste umjetnosti ispunjavaju.

Početkom godine boravila si u New Yorku s poznatim producentima i vrhunskom ekipom. Što se izrodilo iz te suradnje?

To je bio moj drugi boravak u Americi, ali za razliku od prvog puta, kad sam išla na talent show, ovaj je put bio nešto potpuno novo, još nepoznato. Bilo mi je jako uzbudljivo vidjeti kako funkcionira njihov svijet i koliko je zapravo drukčiji od našeg. Bilo je, isto tako, jako uzbudljivo pjevati u labelima, kako oni zovu kuće koje prate karijere izvođača. Surađivala sam s Danom Richardsom, gitaristom benda One Direction, i Mattom Squireom, koji je poznat po suradnji s Arianom Grande. Tamo sam snimila nekoliko svojih pjesama i radila s mnogo ljudi, što mi je također bilo jedno posve novo i zaista lijepo iskustvo.

U rujnu si upisala srednju školu. Je li zahtjevno? Koliko profesori toleriraju izostanke i usklađivanje tvojih izvanškolskih aktivnosti sa školskima?

Upisala sam Prvu riječku hrvatsku gimnaziju, jezični smjer. Moram priznati da sam bila jako nervozna na početku jer nisam imala pojma što me čeka. Pitala sam se kako ću ja to, hoću li uspjeti, ali sam se uvjerila da nije toliko strašno, samo treba više pozornosti posvetiti organizaciji vremena. Od toga sve proizlazi. Profesori imaju razumijevanja za izostanke koji su vezani za moje izvanškolske obaveze.

Što ti i tvoji prijatelji volite slušati, gledati na televiziji, čitati u slobodno vrijeme?

U slobodno vrijeme ne gledamo baš previše televiziju niti čitamo, nego izađemo prošetati gradom, a kad dođe do nekog kućnog druženja, pogledamo neki napeti film ili slušamo većinom stranu pop muziku.

Tako si mlada, a toliko je velikih projekata već iza tebe. Što ti je od svega toga što se događalo u posljednje tri godine ostalo u najljepšem sjećanju. Koji ćeš događaj pamtiti cijeli život?

Sigurna sam da ću svaki od projekata pamtiti, no najveće su mi iskustvo bila dva koncerta, jedan u Opatiji i jedan u Lisinskome, Little Big Shots, RTL Zvjezdice, “Magic Musical”, “General”, sinkronizacija Disneyjeva animiranog filma “Vaiana” i mnogi drugi, poput mojih prvih natjecanja “Dječji mikrofon” i “ZTC traži malu zvijezdu”, gdje sam pobijedila po ocjenama publike i žirija.

Imaš li vremena i za školske simpatije?

Ovo je pitanje preosobno, tako da bih preskočila odgovor (smijeh).

Komentara 7

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
12:34 03.12.2017.

zeru porasti, nabubri pa mi dođi.

CA
Cafa
12:58 03.12.2017.

Netalentirana. Očito roditelji znaju kako ju progurati.

Avatar MENSA
MENSA
13:45 03.12.2017.

Netko razuman i promišljen stoji iza uspjeha mlade gospođice. Pretpostavljam da su to njeni roditelji ali u svakom slučaju dobro je da se vidi kako se od nesumnjivog i višestrukog talenta, postepeno, promišljeno i bez petparačkih "zaletavanja" gradi buduća zvijezda.zda. Mia sigurno nije ni najbolja pjevačica ni najbolja plesačica ni najbolja glumica te dobi, ali "zbirno", njezin talent je očit i "fluid" kojim zrači pri nastupu jednostavno je ono "nešto" što imaju zaista samo rijetki i što jamči u budućnosti karijeru velike, vjerojatno i svjetske zvijezde u glazbi, kazalištu i/ili na filmu. Sve u svemu, Mia je jedna prekrasna, šarmantna i talentirana mlada djevojka koja sigurno i samouvjereno napreduje i potpuno sam siguran sam da ćemo se jednog dana svi mi ponositi sa onim što će Mia postići i dati od sebe. Bravo Mia! Moje čestitke i ....samo naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije