Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentirala pjesmu

Mia Dimšić o 'Mami ŠČ!': 'Mogli bi se odlično plasirati, a čak i ako ne budu, o njima će se pričati'

Foto: Privatni album
1/7
20.02.2023.
u 10:00

Uz Let 3, kao cjelokupan paket nastupa i pjesme svidio joj se i Damir Kedžo, a pjesme koje su je se najviše dojmile, neovisno o ovom vizualnom dijelu, bile su one u izvedbi The Splittersa i Harmonije disonance

Prošlogodišnja predstavnica Hrvatske na Euroviziji, pjevačica Mia Dimšić (30), riječkoj grupi Let 3 u Opatiji na Dori predala je statuu novog pobjednika koju su osvojili za pjesmu "Mama ŠČ!". "Mama ŠČ!" nije osvojila samo domaću publiku već i stranu, a potvrda tome je i anketa na portalu Wiwibloggs, specijaliziranom za obožavatelje Eurovizije. U prošlotjednoj anketi Let 3 osvojio je prvo mjesto u glasovima publike, s visokih 53,99 posto. Daleko je to ispred Slovenije koja je osvojila drugo mjesto s 9,22 posto. 

Za Glas Slavonije Mia je otkrila da misli kako bi se Let 3 mogao odlično plasirati na Euroviziji. – Pjesma je angažirana, nastup je vizualno pamtljiv i dojmljiv, a čak i ako se ne plasiraju kako očekuju ili priželjkuju, o njima će se bez sumnje puno pričati, što je za njih kao izvođače već odlična stvar. Karijera se ipak nastavlja i nakon natjecanja, pa je i važnije od plasmana privući nove slušatelje koji će uz tebe ostati i nadalje – kazala je.

Uz Let 3, kao cjelokupan paket nastupa i pjesme svidio joj se i Damir Kedžo, a pjesme koje su je se najviše dojmile, neovisno o ovom vizualnom dijelu, bile su one u izvedbi The Splittersa i Harmonije disonance.

– Ugodno iznenađenje bila mi je i mlada izvođačica Hana Mašić koja je imala vrlo efektan nastup i suvereno je vladala scenom – kazala je Mia.

Kazala je kako je cijelo eurovizijsko iskustvo neprocjenjivo za svakog izvođača, ali i čovjeka općenito. – Prvi je problem izvođača s naših prostora na eurovizijskoj pozornici nedostatak financijske potpore za kvalitetan nastup jer se ondje svako najmanje svjetlo, dim ili bilo koji drugi efekt, a kamoli neka kompleksnija scenografija, masno plaća. Drugi je problem, po meni, nedovoljan interes za lobiranje koje je od presudne važnosti. Ta su dva aspekta bila velik izazov i velik zalogaj, radilo se od jutra do mraka i nije postojao privatni život od trenutka pobjede na Dori do poslije Torina – objasnila je Mia. Razdoblje je to koje joj je bilo izrazito stresno i intenzivno, ali i predivno. – Ojačaš privatno, ojačaš poslovno, kao izvođač naučiš hrpu toga i još više se izoštriš, shvatiš što želiš, a što ne. Zahvalna sam što sam to imala priliku doživjeti i definitivno mi je otvorilo mnoga vrata, prvenstveno u vidu novih slušatelja iz inozemstva, što je odlična odskočna daska za pjesme na engleskom koje već neko vrijeme pripremam – ispričala je. 

Mia je u svibnju prošle godine Hrvatsku predstavljala na Euroviziji koja se održala u Torinu, a pjevala je pjesmu "Guilty pleasure". Ulazak u finale nije izborila, ali svejedno je kući odnijela pozitivne dojmove. “Guilty pleasure” jedna je od desetak pjesama koja se našla na Mijinu albumu koji je u cijelosti na engleskom jeziku.

A uz njega, Mia radi i na albumu koji je na hrvatskom jeziku. 

– Pjesme još završavam i ne znam koliko će još singlova biti prije samog izlaska, ali sljedeća iz tog niza stiže u eter ovih dana. Predstavljam se tom pjesmom na Zagrebačkom festivalu, a zove se Stranac kojeg znam. Jako se veselim novom albumu jer je posljednji bio krajem 2019., što znači da sad imam neke totalno nove ideje o životu i iskustva koja jedva čekam pretočiti u tekstove. Zvuk na ovom albumu zasad više naginje popu, a manje countryju u usporedbi s prethodnim albumima – otkrila je pjevačica.

VIDEO Let 3 opasno je blizu milijunu: Na službenom kanalu Eurovizije na trećem je mjestu

Komentara 2

PA
pax5
10:13 20.02.2023.

Kada se samo sjetimo da je na Euroviziji nastupala ABBA ...kako se Europa srozava...a kultura je prvi pokazatelj....piši kući propalo je....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije