Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Mel Gibson i Vince Vaughn su brutalni u kriminalističkoj drami Dva lica zakona

Dva lica zakona
07.05.2019.
u 09:46

DVA LICA ZAKON, u distribuciji Blitza, u CineStaru i ostalim kinima pogledajte od 9. svibnja, a ulaznice kupit online ili na blagajnama kina.

Na početku ove priče dvojica dugogodišnjih policijskih partnera, Ridgeman (Mel Gibson) i Anthony (Vince Vaughn), suspendirani su nakon što video snimka na kojoj se nasilno odnose prema osumnjičeniku procuri u javnost. S malo novaca i bez puno opcija, ogorčeni policajci obruše se na kriminalni svijet podzemlja, ali tamo ih dočeka puno više od toga što su očekivali.

„Ovo je prvi je scenarij za film koji sam napisao nakon svog redateljskog prvijenca Ratna sjekira“, izjavio je redatelj. Makar je bilo pravi izazov snimiti taj film, zbog ograničenih resursa, također je bilo i nevjerojatno zadovoljstvo prenijeti stranice vlastitog scenarija na veliki ekran.“

„Zbog složenosti zapleta, ovaj film zahtijeva detaljniji vizualni stil od jednostavne kamere koju sam koristio na svojim prethodnim filmovima, ali pristup mi je u principu ostao isti: nikad ne odvlačiti pažnju gledatelja od likova i priče. Makar obožavam niz visokostiliziranih filmova, moj pristup snimanju filmova oslanja se na samu glumu. Uvijek pazim da način na koji snimam film ne spriječi stvaranje povezanosti između glumaca i gledateljima. Želim da se publika poistovjeti što je više moguće s likovima te je moje mišljenje da složeni snimci pomoću kranova i kompleksni filtri te dugi kadrovi odmažu tome, kao i krupni kadrovi (većinu stvari u životi ne vidimo tako izbliza, osim toga, ljudi se uvelike izražavaju putem gestikulacija i ruku)“  izjavio je redatelj.

Film se snimao 8 tjedana na lokacijama u Vancouveru i Surreyju, tijekom kolovoza i rujna 2018. godine. Producirali su ga Keith Kjarval iz Unified Picturesa te Dallas Sonnier iz Cinestatea, a scenarij je napisao S. Craig Zahler, koji je film i režirao.

Uz Gibson i Vaughna u filmu glume još i Torry Kittles, Michael Jan White, Jennifer Carpenter, LAurie Holden, Fred Melamed, Thomas Kretschmann i Don Johnson.

DVA LICA ZAKON, u distribuciji Blitza, u CineStaru i ostalim kinima pogledajte od 9. svibnja, a ulaznice kupit online ili na blagajnama kina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije