Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznata voditeljica

Mediji u Srbiji raspisali se o Maji Ciglenečki nakon što se iz zagrebačkog studija javila u program Eurovizije

Foto: Katarina Banić
1/21
14.05.2023.
u 20:57

Glasovi žirija saznavali su se javljanjem voditelja iz svake države, a iz Zagreba se javila voditelji Maja Ciglenečki. Maja je pročitala bodove našeg žirija te otkrila kako smo Italiji dali maksimalnih 12 bodova, a svojim pojavljivanjem privukla je pažnju srpskih medija koji su se raspisali o HRT-ovki te njezinoj karijeri i životu.

Sinoć je održan 67. Izbor za pjesmu Eurovizije na kojem je Švedska odnijela pobjedu. Naime, švedska predstavnica Loreen s pjesmom 'Tattoo' osvojila je ukupno 583 boda te potvrdila predviđanja eurovizijskih kladionica. Na drugom mjestu se našla Finska s 526 bodova te najviše glasova publike od čega čak 376 bodova publike, a na trećem Izrael. Hrvatski predstavnici Let 3 osvojili su 13. mjesto i ukupno 123 boda. Letovci su od žirija dobili 11 bodove te od publike čak 112.

O pobjedniku su kao i svake godine do sada odlučivali publika i nacionalni žiriji, a u pravilima je došlo do jedne novine. Naime, Eurovizija se ove godine 'otvorila' prema cijelom svijetu te su glasovati mogle i zemlje koje nisu sudjelovale. Oni koji su gledali u državama koje nisu sudjelovale mogli su glasovati samo na stranici www.esc.vote ili putem linka preko službene aplikacije. Deset pjesama koje su prikupile najviše glasova ‘ostatka svijeta’ dobile su bodove od 1-12 te glasovi ‘ostatka svijeta’ vrijedili su kao glasovi jedne države.

Publika, iz država koje su sudjelovale u finalu i onih koje nisu, dala je ukupno 2204 boda (58 od ‘ostatka svijeta’, 2146 države sudionice). U finalu su se bodovali i glasovi nacionalnih žirija. Njih 37 dalo je ukupno 2146 bodova.

Glasovi žirija saznavali su se javljanjem voditelja iz svake države, a iz Zagreba se javila voditelji Maja Ciglenečki. Maja je pročitala bodove našeg žirija te otkrila kako smo Italiji dali maksimalnih 12 bodova, a svojim pojavljivanjem privukla je pažnju srpskih medija koji su se raspisali o HRT-ovki te njezinoj karijeri i životu.

Inače, Maju možemo gledati u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska', a uz to vodi i uređuje emisiju na Drugom programu Hrvatskog radija te joj javljanja uživo nisu strana.

Brojni je Hrvati pamte po sudjelovanju u emisiji "Zvijezde pjevaju", a najveća podrška su joj bili suprug Bojan i sinovi Luka i Leon.

- Bojan mi je pravi oslonac, kako emotivno tako i logistički. Svaki moj nastup prati iz publike, glasno navija i tješi me kada ne ide sve prema planu! Luki je u početku bilo fora gledati mamu kako pjeva na televiziji, a sada se već navikao pa ne posvećuje tome previše značaja. Leon je entuzijastičan i prepušta se ritmu čim me ugleda na pozornici - rekla je jednom prilikom 34-godišnja Ciglenečki.

VIDEO Let 3 o pohvali autorice Harryja Pottera: 'Godi nam'

Komentara 17

ZA
zagi101
22:00 14.05.2023.

totalno besmislen članak. uopće ne kužim kaj se s ovim htjelo postići

SE
serum11
00:42 15.05.2023.

"iz Zagreba se javila voditelji Maja Ciglenečki", doslovno tako je netko ili nešto napisalo u članku. Pa pesek ti na mamicu skakutal, na kojem je to jeziku? Uz potpuno besmislen, članak je uspio biti i nepismen. Zašto???

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
22:25 14.05.2023.

U Valjevu još ne mogu doći sebi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije