Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novinar i urednik

Mediji u regiji prisjetili su se televizijskog velikana Miroslava Lilića

Preminuo Miroslav Lili?
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/20
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.07.2023.
u 11:34

Vijest je odjeknula i u medijima u regiji, a mnogi su se prisjetili kako je upravo on javnost obavijestio o tome da je umro Josip Broz Tito. Osim medija u Hrvatskoj legendarnog urednika prisjetili su se i mediji iz Srbije i Bosne.

Preminuo je televizijski velikan Miroslav Lilić. Novinar i urednik  Imao karijeru dugu 43 godine. U mirovinu je otišao 2009. godine, ali je cijelo vrijeme pratio što se događa u televizijskom svijetu. Vijest je odjeknula i u medijima u regiji, a mnogi su se prisjetili kako je upravo on javnost obavijestio o tome da je umro Josip Broz Tito. Osim medija u Hrvatskoj legendarnog urednika prisjetili su se i mediji iz Srbije i Bosne. 

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević
Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

 

Lilić je bio direktor programa TV Zagreb i Hrvatske radiotelevizije (HRT), urednik Dnevnika i glavni urednik Nove TV te predsjednik diskografske kuće Croatia Records.

Rođen je 8. travnja 1944. u Siveriću kod Drniša. Gimnaziju je završio u Drnišu 1965., a studij južnoslavenskih jezika i književnosti te komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1983.

VIDEO Odlazak televizijskog velikana: Preminuo je Miroslav Lilić

Isprva suradnik u Plavom vjesniku, od 1967. u Informativnoj redakciji RTV Zagreb (HRT) novinar i urednik dnevnih informativnih emisija "Jučer, danas, sutra" i "Kronika", urednik dnevnoga programa od 1974. do 1978. godine, potom odgovorni urednik informativno-političkoga programa te od 1986. do 1992. godine glavni urednik programa.

Godine 1991. pokrenuo je III. program HTV-a i vodio ratni program "Za slobodu". Od 1994. do 2004. Bio je na čelu uprave Croatia Records, a od 2004. do umirovljenja 2009. bio je savjetnik na HRT-u.

VEZANI ČLANCI:

Predavao je na studiju novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Surađivao u dnevnom tisku i objavio autobiografiju "Bez reprize". Dobio je Zlatno pero Društva novinara Hrvatske (1976. i 1984.) i Nagradu "Ivan Šibl" 2007. godine. Nositelj je Spomenice Domovinskog rata, a odlikovan je Redom hrvatskog pletera.

Među gledateljima zapamćen je i po priopćenju o smrti predsjednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije