Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5 mjeseci proveo je u bolnici

Matthew Perry šokirao obožavatelje: 'Skoro sam umro, liječnici su davali samo 2% šanse za preživljavanje'

Foto: Profimedia
1/7
19.10.2022.
u 19:56

Knjiga bi trebala biti na tržištu 1. studenog, a uoči samog izlaska otkriveni su neki dijelovi knjige koji su šokirali mnogobrojne zvijezde omiljenog Chandlera, između ostalog, i dio kojim glumac opisuje da mu je zbog prekomjerne upotrebe narkotika život doslovno visio o niti.

Američki glumac Matthew Perry (52), najpoznatiji po ulozi  Chandlera Binga u hit seriji 'Prijatelji', svoju životnu priču pretočio je u memoare pod nazivom 'Friends, Lovers and the Big Terrible Thing' u kojima je bez imalo zadrške progovorio o teškoj borbi s ovisnosti o alkoholu i drogama. Knjiga bi trebala biti na tržištu 1. studenog, a uoči samog izlaska otkriveni su neki dijelovi knjige koji su šokirali mnogobrojne zvijezde omiljenog Chandlera, između ostalog, i dio kojim glumac opisuje da mu je zbog prekomjerne upotrebe narkotika život doslovno visio o niti. 

- Htio sam podijeliti svoje iskustvo sad kada sam siguran da ponovno ne prelazim na mračnu stranu. Morao sam pričekati neko vrijeme dok nisam bio posve čist i daleko od dugogodišnjeg alkoholizma i ovisnosti o drogama. A najvažnije od svega je da sam bio prilično siguran da će moja priča pomoći ljudima - kazao je za People Perry koji je svoje memoare započeo šokantnim priznanjem da je prije pet godina skoro preminuo. Tada je javno obznanio da pati od gastrointestinalne perforacije, ali ne i da je do puknuća debelog crijeva došlo zbog prekomjerne uporabe droga. Dva tjedna bio je u komi i pet mjeseci u bolnici, a nakon što je pušten na kućnu njegu još je devet mjeseci morao koristiti vrećicu za kolostomiju.

- Liječnici su mojoj obitelji rekli da imam 2 posto šanse za život. Stavili su me na uređaj koji se zove ECMO stroj, koji obavlja disanje za srce i pluća. Nitko to ne preživi - otkrio je Perry.

Foto: Profimedia

U knjizi se prisjetio i svojih početaka i uloge u 'Prijateljima'. Bile su mu tada 24 godine, a njegova  ovisnost o alkoholu tek je počela izlaziti na površinu.  - Mogao sam to podnijeti, na neki način. Ali kad sam napunio 34 godine, nije mi bilo lako nositi se s time. Ali bilo je godina u kojima sam bio trijezan. Deveta sezona je bila u godini u kojoj sam bio trijezan cijelo vrijeme. I pogodite koja je sezona bila nominirana za najboljeg glumca? Pomislio sam tad:, 'To bi mi trebalo nešto govoriti - piše glumac u knjizi u kojoj, između ostalog, otkriva i da je u jednom trenutku uzimao čak 55 tableta Vicodina i drastično izgubio na kilaži. Imao je samo 58 kilograma. Svoje stanje pokušavao je sakriti od kolega i prijatelja, no dramatične promjene u njegovom izgledu jasno su davale do znanja da su ga ovisnosti dovele do dna. 

- Nisam znao kako prestati. Da je policija došla do moje kuće i rekla: 'Ako večeras piješ, odvest ćemo te u zatvor', počeo bih se pakirati. Ne bih mogao prestati jer ta bolest ovisnosti je progresivna. Dakle postaje sve gore i gore kako stariš - priznao je Matthew.

Stručnu pomoć odlučio je potražiti u više navrata, a sam je kazao i da je na rehabilitaciji do sada bio 15 puta.- Trenutno sam prilično zdrav. Zahvalan sam što sam živ, to je sigurno. I to mi daje mogućnost da učinim bilo što - rekao je Perry pa dodao da je i njemu samom bilo pomalo zastrašujuće ispričati sve svoje tajne u knjizi.

- U knjizi kažem da bi, kad bih umro, to šokiralo ljude, ali nikoga ne bi iznenadilo. I to je vrlo zastrašujuća stvar s kojom živite. Stoga se nadam da će se ljudi poistovjetiti s tim i znati da ova bolest napada sve. Nije važno jeste li uspješni ili ne, to ovu bolesti nije briga - iskreno će Matthew. Za kraj je otkrio i da unatoč tome što je knjiga poprilično surova i mračna na kraju ipak budi nadu da je izlječenje moguće. 

- Ono čime sam najviše iznenađen je moja snaga i način na koji se mogu oporaviti od svih ovih mučenja i grozota. Koliko god knjiga bila mračna, to je nekako i priča s nadom. Zato jer sam i dalje tu - zaključio je glumac koji svojom knjigom nastoji pomoći osobama koje su u sličnoj situaciji. 


VIDEO Kralj Charles III. prekida tradiciju dugu 185 godina 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije