Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trebalo je hrabrosti

Matea objavila fotku: Nakon 8 godina uspjela sam odjenuti haljinu koju nisam mogla nositi na finalnoj večeri Života na vagi

Foto: RTL
1/8
26.07.2021.
u 16:25

Matea ipak nije odustala od nauma da skine kilograme, a ovaj put je objavila fotografiju na kojoj pozira u uskoj haljini.

Jednu od natjecateljica prošle sezone ''Života na vagi'',  Mateu Ilinčić mnogi su zapamtili po tome što je svojevoljno napustila show, a nije se pojavila ni u finalnoj emisiji. Matea ipak nije odustala od nauma da skine kilograme, a ovaj put je objavila fotografiju na kojoj pozira u uskoj haljini.

"Nakon 8 godina od svoje bolesti i debljanja uspjela sam obući usku haljinu koju nisam mogla nositi na finalnoj večeri Života na vagi zbog privatnih razloga. Jako sam sretna i zadovoljna jer radim na sebi i trudim se. Iako trebalo je hrabrosti ući u haljinu i izaći van među ljude jer svjesna sam da još nisam onakva kakva želim biti, ali idem prema tom cilju. Treba još puno krvi, suza, discipline i znoja. Najvažnije od toga svega je da sam se ja osjećala tako moćno, sigurno u sebe i izgledala sam si odlično što znači da se moje samopouzdanje svakim danom penje kao kada se polako penješ stepenicu po stepenicu. Samo ću reći: Hvala ti živote na sreći i zadovoljstvu koje osjećam! Srce mi se smije" napisala je Ilinčić. 

Foto: Instagram

Inače, životna priča hrabre Slavonke Matee Ilinčić u showu "Život na vagi" nikoga nije ostavila ravnodušnim, no mnoge je iznenadilo što se nije pojavila u finalu showa.

"Nisam mogla sudjelovati na finalnoj večeri iz privatnih razloga. Nisam se uspjela vidjeti u elegantnoj uskoj haljini jer u tom sam se ja vidjela u svojoj glavi. Trudim se iz dana u dan da za nekoliko mjeseci budem u najboljem izdanju. Emisija ''Život na vagi' naučila me je kako biti borben, kako devet puta pasti, ali deseti ustati. Moj trener Edo naučio me je da nema predaje i odustajanja jer samo najjači opstaju. Uz njega je bila i trenerica Maja s korisnim savjetima i spremna uvijek pomoći. Edo je vjerovao u mene, bio uz mene, davao mi najbolje moguće savjete. Uz njega sam osjetila roditeljsku ljubav koja mi je toliko nedostajala", objasnila je Ilinčić i nastavila:

"Drago mi je što je cijela Hrvatska čula moju priču jer smatram da sam primjer kako se sve može. Prerano sam spoznala težinu života, ali izborila sam se i još uvijek se borim. Idem dalje još jača, borbenija, bez predaje. Teško je i bit će, ali sve je to sastavni dio života. Umjetnička strana mene rekla bi da je život put posut ružinim trnjem. Tvoja je odluka hoćeš li se ubosti i pasti te odustati ili ćeš se dići poput feniksa iz pepela i shvatiti da je samo nebo granica." Otkrila je da su joj neke osobe uljepšale život. "Pojedine osobe uljepšale su mi život. Ipak, u ponekom djeliću ovozemaljskog svijeta postoje dobri ljudi, ljudi kao što su oni. Neke od njih, da ih nema, trebalo bi izmisliti. Najljepše hvala na pozdravu i pusama upućenima meni na finalnoj večeri", zaključila je. Podsjetimo, Matea je bila prva kandidatkinja koja je u prošloj sezoni pala ispod sto kilograma nakon što je vaga pokazala 4.2 kilograma manje od početne težine koja je iznosila 103.1 kilogram. Progovorila je o nemilim događajima u životu zbog kojih je završila na psihijatrijskom liječenju, a za posljedicu su joj ostavili višak kilograma s kojima se danas bori. – Ja sam cijeli život bila mršava i sa 16 godina dogodio se brodolom u mom životu, završila sam na psihijatriji i udebljala sam se od lijekova, antidepresiva. Razlozi su bili obiteljske svađe i rastava braka i to je na mene jako utjecalo. Ne sjećam se jesu li oni meni ikad rekli ''oprosti'' – ispričala je iskreno Matea u emisiji.

– Moji vršnjaci i moja generacija, njima je najveći problem bilo učenje ili najveća radost izlaženje i dečki... Ja sam samo vrijeme provodila u bolnicama, žalosno. Kako mi se sve to dogodilo: psihijatrija, bulimija, depresija, bipolarni... Puno čitam o tome i činjenica je da se to danas događa, samo većinu je sram o tome govoriti – kazala je Ilinčić tada za RTL u želji da svojom pričom bude primjer drugima i dokaže da se sve može. – Kako sam dobivala te terapije, tablete koje su me debljale i pojačavale mi apetit, tako su moji kilogrami rasli i kad sam to primijetila, onda sam se zapravo prežderavala pa onda povraćala – dodala je. Voditeljica Marijana Batinić odmah je pohvalila njezinu hrabrost da progovori o toj temi u javnosti.

– Ja te moram odmah pohvaliti, ti si prva u ''Životu na vagi'' koja je otkrila da se udebljala od antidepresiva. Skupila si hrabrost progovoriti o psihičkoj strani cijele priče. Na tome ti čestitamo i dajemo ti veliku podršku zbog svega što si prošla i odlučila promijeniti svoju svakodnevicu – rekla joj je Marijana Batinić koja je, kao i većina okupljenih, bila u suzama. Ilinčić je ekonomistica kojoj je strast pisanje proze i doživljava se kao umjetnička duša. Priznaje kako do sada nije imala ozbiljnu vezu, a krivnju za to pripisuje svojem izgledu kojim nije zadovoljna. Svjesna je da zbog današnjeg stanja nema samopouzdanja, a to želi promijeniti. Njezin san je postati glumica, ali bi voljela odjenuti kratke hlačice ili haljinu u kojoj bi se osjećala ugodno.

VIDEO Sutra u Premiumu Večernjeg lista pogledajte dokumentarac 'Whitney: Biti svoja'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije