Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sreća u malom

Massimo: Eni i Mirna moj su izvor mladosti

massimo
Pixsell
20.05.2010.
u 20:23

Poslije sofisticirane svirke u ponedjeljak u Kerempuhu pjevač se povlači u studio.

Iza Massima Savića gotovo su tri desetljeća karijere, a sve ono glazbeno lijepo što se u tom dugom razdoblju u njemu skupilo u ponedjeljak će podijeliti s publikom na intimnom koncertu u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh.

I Nina Badrić kao gošća

Uz postavu Massimovih glazbenika koji su uvijek uz njega na bini i zajedno čine magičnu brojku sedam, ovom prilikom pridružit će im se još troje: Marko Križan i sestre Martina i Mateja Majerle te gosti izvođači Nina Badrić i Matija Dedić.

– Probe su intenzivne i naporne, ali zabavne, a zvuk u dvorani bit će genijalan! – rekao je Massimo i nastavio:

– Sve skladbe izvest ćemo unplugged, pozvao sam samo glazbenike koje strahovito cijenim, a na repertoaru će se uz moje pjesme naći i obrade, od Franka Sinatre, Charlieja Richa, Elvisa Presleyja pa do Beatlesa.

Uz to što je vrhunski glazbenik, Massima može krasiti i epitet najelegantnijeg pjevača. Poznato je da nikad nije održao koncert u istom odijelu, već za svaku priliku pripremi nešto maestralno, šik i novo. Stoga mu se tijekom godina u ormaru nakupilo osamdesetak odijela, a i za ponedjeljak je već smislio kreaciju.

– Ovog puta neće biti ništa pretjerano jer imam tlak. Odjenut ću se casual, ali svakako elegantno – kaže pjevač. Riječ o jednom od posljednjih koncerata prije no što počne raditi na novom albumu. U studio će, kaže, vrlo skoro jer se nakupilo previše predobrih pjesama koje jedva čekaju da budu snimljene.

Svoju suprugu Eni Massimo je upoznao 1990., kada mu je pisala tekstove za album “Zemlja plesa”. Posao je prerastao u veliku ljubav, no i suradnja je nastavila teći dalje.

– Eni je napisala tekst i za pjesmu “Indija” s posljednjeg albuma. No za ovaj koji tek dolazi još nije počela raditi iako bih ja to jako volio – kaže Massimo i objašnjava u čemu je mali problem:

– Naime, teško je na to nagovorim jer zna da sam kada je posao u pitanju prema njoj prestrog i vrlo kritičan. No to joj nadoknađujem golemom ljubavlju pa sve dođe u ravnotežu.

A kad ne stvaraju, Eni i Massimo najradije putuju. No kako nikada na put ne idu bez svoje jedinice Mirne (17), ta im je strast trenutačno u mirovanju.

Tatina novinarka

– Mirna završava treći razred srednje škole u Vancouver Islandu. Želja joj je da bude novinarka, a upravo je napisala izvrsnu studiju o odnosu Indijanaca i Kanađana europskog podrijetla koja će biti prikazana na nacionalnoj televiziji – pohvalio je Massimo kćer i dodao:

– Kući se vraća u lipnju i tad ćemo svi troje u Rim.

Karijeru je započeo 80-ih u grupi Dorian Gray, a ime vječno mladog junaka kao da ga je obilježilo pa i u 48. godini izgleda sjajno, a tajna je, kaže, u obiteljskom miru i harmoniji.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stormrider
21:23 20.05.2010.

jaooooo bre Massimoooooo kako si lep!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije