Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasila se

Tomčić reagirala na kritike TLZP-a: 'Iskreno me zanima kako njezina transformacija vrijeđa, a njegova ne'

Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/8
28.09.2020.
u 14:49

Prva emisija nakon povratka showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' na male ekrane nije prošla bez kritika. Naime, poneki su nastupi izazvali mnoštvo negativnih reakcija, a sve na temu rasizma, na što se osvrnula i Martina Tomčić.

Članica žirija TLZP, Martina Tomčić uključila se u raspravu oko rasizma u showu. Martina se oglasila na Instagramu te objasnila zašto ona misli da to nije uvredljivo. 

"Iskreno me zanima kako pretalentirana Lu Jakelić ikoga vrijeđa fantastičnom transformacijom u pjevačicu crne boje kože, a megatalentirani Fabijan Pavao Medvešek nikoga ne vrijeđa transformacijom u ženu bijele boje kože?!?!?" napisala je i nastavila:

"Da, pratim događanja u svijetu, poštujem apsolutno svako živo biće na Zemlji, ali bojenje kože u crno, tj. nadodavanje elemenata ženskog tijela muškarcu, za mene imaju jedinstven nazivnik – transformacija!" zaključila je Tomčić, s kojom se složio i stilist Marko Grubnić koji je istu objavu podijelio na svom Instagramu. 

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Prva emisija nakon povratka showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' na male ekrane nije prošla bez kritika. Naime, poneki su nastupi izazvali mnoštvo negativnih reakcija, a sve na istu temu.
Među nastupima koji su razbjesnili gledatelje bio je i onaj pjevačice Lu Jakelić koja je sinoć pobijedila. Lu je utjelovila američku pjevačicu Ciaru, a jedan dio gledatelja misli kako nije u redu da show koristi blackface u ovim vremenima. Blackface je termin za maskiranje bijelaca u osobe tamne ili crne boje kože, a u posljednjih nekoliko mjeseci taj se termin sve više spominje, pogotovo nakon nereda u SAD-u zbog pitanja prava osoba crne boje kože. 

1/12

"Prestanite raditi blackface", "Niste normalni s blackfaceom u rujnu 2020.", "Rasistički je i nije ispravno", "Definitivno iz sezone u sezonu ne znam kako i dalje produkcija misli da je blackface okej, pogotovo u današnjoj klimi", nizali su se takvi komentari ispod objava o preobrazbi slavnih Hrvata. 
Osim Lu, koja se pojavila kao Ciara, komičarka Marina Orsag utjelovila je portorikanskog glazbenika Ozunu, a Marko Brajić pojavio se kao američki hip-hop duo Outkast

 

Komentara 3

VE
Vepartapir
17:21 28.09.2020.

Isprali mozgove ljudima... BLM je cista fasisticka organizacija. Puna mrznje i zlobe. I sad se njihov vandalizam i mrznja preko medija opravdavaju.. Boze dragi... I ljude ste toliko zatrovali da i obicnom showu zabavnog karaktera vide nepostojeci rasizam. Ali o takvim praznoglavcima ni ne treba trositi rijeci.

GE
Georg
01:52 29.09.2020.

Dakle ako netko zeli imitirati crnca mora biti izrazito albino.to je tek rasizam

ZA
Zapadnjak
14:28 29.09.2020.

Rekao bih da su kritike pretjerane, blackface je jedno, ovo iz tlzp je drugo i nije blackface, poanta blackfacea je bila karikatura i izrugivanje, to ovdje ocigledno nije slucaj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije