Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMIČARKA TVRDI

Marina Orsag: 'Nisam kriminalac ni idiot, ostala sam dužna samo za svoje doprinose'

storyeditor/2022-04-07/PXL_300520_29084253.jpg
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
08.04.2022.
u 08:00

Tvrtka komičarke Marine Orsag otišla je u stečaj zbog duga od 36 tisuća kuna jer joj je država uredno zaračunavala doprinose na plaću iako tijekom pandemije nije mogla raditi

Komičarka Marina Orsag (43) ovih se dana našla u svim medijima zbog vijesti da je Trgovački sud u Zagrebu pozvao vjerovnike njezine tvrtke "Studija smijeha" da u zakonskom roku plate predujam za namirenje troškova stečajnog postupka te tvrtke s nešto više od 36.000 kuna utvrđenog duga.

– Nisam ni kriminalac ni idiot pa da se ta situacija na ovaj način provlači. Ni u jednom trenutku nisam ništa ukrala, a stvorila sam scenu bez ijedne jedine lipe pomoći kulturnih institucija, iako su nas dva puta pokrali. Dogodilo se to da tijekom pandemije nismo radili kao ni drugi, nije mi dopušteno da stavim firmu u mirovanje niti da dam otkaz sebi kao direktorici. Nisam ništa ukrala niti varala, već sam se, kao jako puno poduzetnika, tijekom pandemije našla u kaosu, ali njihov kaos neće završiti u medijima – kazala nam je Marina Orsag i dodala da joj je važnije to što nije ostala dužna za plaće zaposlenicima, niti je dužna dobavljačima. Jedino su sporni doprinosi za njezinu direktorsku plaću.

– Čim sam bila dužna prvi mjesec 3700 kuna, nisu mi mogli dati poticaje. Pa ja cijelo vrijeme nisam sebi ni isplaćivala plaću, a svaki mjesec gomilali su se dugovi za doprinose. Nisam poput onih koji bi otvorili drugu tvrtku i nastavili poslovati, naravno da ću podmiriti sve dugove, pa željela bih jednog dana imati mirovinu – kazala nam je Orsag koja ovih dana priprema stotu izvedbu stand-up comedy showa "Kaj bre?!" sa svojim srpskim kolegom Aleksandrom Perišićem (39). Oboje su bili u pionirima i odrasli u Jugoslaviji, a doživjeli su i njezin raspad i stvaranje novih država. Izveli su je u mnogim gradovima u Hrvatskoj i susjedstvu, a stota izvedba bit će u kinodvorani SC-a 21. travnja u 20 sati.

Foto: Arena Hospitality Group

– Prije 11 godina započeli smo suradnju sa srpskom stand-up scenom i tada smo se Aleksandar i ja upoznali. Nakon toga uslijedilo je puno naših nastupa kod njih i obrnuto. Nastupi su uvijek bili rasprodani, ali putujući uokolo i družeći se shvatili smo po reakcijama ljudi, ne u publici, da još, nažalost, postoje tenzije između hrvatskog i srpskog naroda. Zatim smo se počeli prvo zafrkavati na tu temu međusobno, pa malo na pozornici pred publikom, pa sve više i tad mi je došla ideja, s obzirom na to da je kroz humor lakše govoriti o nekim stvarima i podizati svijest ljudi, da bi bilo super da postoji show koji bi se kroz humor bavio upravo hrvatsko-srpskim odnosima i smanjivao tenzije – rekla nam je Marina i dodala kako o Jugoslaviji i ne govore puno budući da se baš i ne sjećaju bivše zemlje.

– Oboje kritiziramo i njihove i naše političare i svuda je reakcija fenomenalna. Mi ne vrijeđamo ničije vrijednosti, samo govorimo ono što svi znaju, ali ne žele reći. I promoviramo da nije bitno tko ste i odakle ste, nego je samo bitno da ste čovjek – rekla je Orsag koja je tijekom nastupa doživjela puno zanimljivih situacija. Jednom su joj u Nišu nakon showa prišla trojica nabildanih ćelavih mladića i rekla joj da više nikad neće tući Hrvate, nego ih samo grliti.

– Sretna sam jer sam dobila potvrdu da radimo jako dobru stvar ovim showom, ali i ljuta jer sam i sama imala predrasuda prema nabildanim ćelavim momcima, ali i to je u neku ruku dokaz da su predrasude nešto što svi imamo i moramo raditi na tome da ih imamo što manje – kazala nam je Orsag koju svake subote na HRT-u gledamo u showu "Zvijezde pjevaju", gdje joj je partnerica Ivana Kindl.

– Meni je gušt pjevati, kao tinejdžerica bila sam na jednoj audiciji pa su mi rekli da mi je glas super, ali da bi netko drugi morao biti na pozornici. Od tada nisam išla u te vode, tako da mi je ovo sad i liječenje trauma. A Ivana je odlična mentorica, uz nju sam puno naučila – kazala je Marina koja je krajem prošle godine izdala i prvi kantautorski singl "Nijedna druga", posvećen njezinoj djevojci.

– Djevojka mi je podrška, ali nema smisla da dolazi svaki put na snimanje emisije. Ona ima svoj život, a da na faci nema nalijepljeno da je cura Marine Orsag. Nažalost, živimo u sredini u kojoj reakcija na to nije uvijek najpozitivnija. Iskreno, prva bih se hvalila svojom djevojkom da ne postoji ta mogućnost da sve to ode u drugom smjeru – iskreno je rekla Marina.

VIDEO: Ivana Kindl progovorila o borbi s bolesti, sprema se na operaciju 

Ključne riječi

Komentara 6

DR
DrugZoka
08:55 08.04.2022.

Nisam kriminalka samo nisam plaćala. Ajde nešto smiješno od naše komičarke

MT
mačak tom
12:17 08.04.2022.

Predsjednika i utemeljitelja RH je nazivala ratnim zločincem. Mrzi tradiciju, pozivala je na javne nerede za Badnjak pred crkvama kada je pozivala ljude da se okupljaju prije mise, galame, plešu, puše travu i opijaju se. Normalno da je propala. Paa koga ona može nasmijati?

BO
bodernek
10:51 08.04.2022.

Tvornica smijeha d.o.o 2018........-100.000 kn 2019........-100.000 kn 2020..........-41.000 kn Znači, najbolji rezultat je ostvarila onda kad nije radila. Pametnom dosta.😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije