Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večera za 5 na selu

Marija je već bila u jednom RTL-ovom showu, a goste nije oduševila: 'Njoki su bili žilavi'

Foto: RTL
1/6
05.06.2023.
u 21:39

Za svoju večeru Marija je dobila 35 bodova i pohvale zbog dobre atmosfere. Ekipa joj je zamjerila žilave njoke, a ni predjelo im nije do kraja sjelo pa je najviše pohvala umirovljenica iz Crikvenice dobila na račun svog deserta.

Umirovljenica Marija Bičanić otvorila je novi tjedan 'Večere za 5 na selu'. Ugostila je protukandidate Mirjanu, Željka, Štefana i Roberta u kući Matice slovačke u Rijeci, a za koje je spravila slovačku večeru od klasičnih namirnica među kojima je dominirala teletina. Za svoju večeru Marija je dobila 35 bodova i pohvale zbog dobre atmosfere. Ekipa joj je zamjerila žilave njoke, a ni predjelo im nije do kraja sjelo pa je najviše pohvala umirovljenica iz Crikvenice dobila na račun svog deserta.

Upravo njime je pripravu večere započela gospođa Marija. Odlučila je napraviti tortu koju njena unučad obožava. Nazvala ga je Slatki poljubac. "Kako interesantno", komentirao je naziv deserta Robert. Tortu je spravila od čokolade, pudinga od vanilije, lješnjaka… Predjelo je bilo iduće čega se prihvatila Marija, a nazvala ga je Slovački zalogajčić. Ekipa nije mogla predosjetiti o čemu se radi, no od krumpira i češnjaka Marija im je pripremila tradicionalno slovačko predjelo. Glavno jelo posljednje je Mariji došlo na red, a nazvala ga je Bakin specijalitet. Teletina je bila zvijezda jela - i to u varijanti ukusnih šnicli s njokima. Nakon što je Marija spravila večeru, prihvatila se aperitiva i dekoracije, a ekipa se u kombiju upoznala i najavila lijepo druženje. Marija ih je dočekala uz pjevačku skupinu Slovenka, sir te pića. "Doček me se dojmio više nego dobro, jako sam ugodno iznenađena. Čini mi se da tremu nije imala, da je bila čisto prirodna", komentirala je Mirjana domaćicu. Ponudila im je Marija dva slovačka i jedno domaće tradicionalno piće - šljivovicu.

VEZANI ČLANCI:

Slovački zalogajčić otvorio je Marijinu večeru, no ekipe se i nije pretjerano dojmio. "Možda malo i prejednostavno, za moj ukus. Prolazno, bilo je dobro", komentirala je Mirjana predjelo. "Ništa spektakularno. Jogurt mi nije sjeo u tom trenutku", dodao je Robert.
Predjelo je ekipa brzo pojela, a onda su stigli teleći šnicli s domaćim njokima - Bakin specijalitet. "Super je to izgledalo", poručio je Štefan. "Na tanjuru je izgledalo fino", dodao je Robert. "Okus samog umaka je bio odličan, meso je bilo mekano kao putar, ali su mi njoki bili žilavi", zaključila je Mirjana.

Desert je posljednji stigao na stol pred ekipu, Slatki poljubac kolač je bez brašna. "Izgleda super, Marija je prava kuharica. Okus je bio super", komentirao je odmah Štefan. "Kolač mi je najbolji dio večeri, dva komada sam pojeo, no nisam mjerodavan jer je meni svaki kolač dobar", pohvalio je desert i Željko.

Svakome je Marija na kraju svoje večere poklonila i slike koje im je sama nacrtala. "Jedna lijepa uspomena na zidu, da se sjetim 'Večere za 5'", komentirao je poklon Robert. "Pokloni su lijepi, uspomena lijepa", dodao je Željko. Dečki iz KUD-a Zametski koren zasvirali su ekipi za kraj prve večeri, a u dobroj atmosferi je ekipa došla i do prvog ovotjednog ocjenjivanja.
Za svoju večeru je Marija dobila osam bodova od Mirjane i Roberta, deset od Štefana te devet bodova od Željka.

VIDEO HRT-ova novinarka: 'Stari namještaj ima dušu i eleganciju, zato sam odlučila postati Krama Queen!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije