Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski festival

Magazin, Jolu i Giuliana s probe su potjerali “dečki u plavom”

Splitski festival
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
02.07.2010.
u 23:16

Zbog kašnjenja probe koja je trajala do četiri i pol ujutro policija je jučer ujutro posjetila binu na Prokurativama

- Evo vam Grdovića napokon triznoga - kazao je raširenih ruku i s velikim osmijehom na licu obraćajući se brojnim reporterima koji su ga okružili u backstageu. Mladena Grdovića cijelu večer čuvao je jedan zaštitar u odori i jedan u civilu koje mu je dodijelio direktor festiivala Nenad Ninčević. Grdović je kazao kako nije popio ni kap i da ga čuvaju da ne bi popio koju bevandu. Da sve ispadne u redu. Na prvoj polufinalnoj večeri Splitskog festivala na kojoj je izvedeno 25 skladbi, nastupio je  pred sam kraj, s pjesmom "Ako sutra ne svane mi zora".

Iako je ove večeri izostao uobičajeni šušur u backstageu, naravno kao i uvijek, svi su se sjatili oko Severine Vučković koja je nastupila prva. Zamolila je publiku da ne glasuju za nju u finalu jer ona odmah ide na put.

- Splitski festival napokon je zasjao kako smo svi željeli - poručila je Severina s pozornice. Nama je uoči nastupa rekla kako je drži trema te da je inače poznata kao tremaroš. Prije četiri mjeseca dogovorila je za nedjelju navečer nastup u Đakovu, a sutra ide na Krk.

- Srce će mi u nedjelju navečer biti ovdje u Splitu, a tijelom ću biti u Đakovu - kazala nam je i otišla.

Naravno, opet se dogodio jedan skandal. Probe su jutros za prvu polufinalnu večer trajale do praskozorja, do četiri i trideset. Simfoničari su bili mrtvi umorni, nisu više "znali za sebe" i probe su prekinute. Došla je policija i rekla da više ne mogu svirati. Neki pjevači su i po pet puta probali za večerašnju večer, poput Duška Lokina i grupe Pašticada, a probu nisu uspjeli odraditi Magazin, Giuliano, a Jole je otpjevao samo do pola. Zato su probali večeras, na generalnoj probi, dva sata prije izravnog prijenosa na HTV-u. Izvođači i orkestar bili su ljuti zbog onih kojima je trebalo "milijun sati" vježbe.

- Slikajte najljepšu zvijezdu hrvatske estrade i čovjeka koji je na početku nove karijere, rekao je iznimno raspoložen Duško Mucalo fotoreporterima, grleći Severinu. Mucalo je nastupao s pjesmom "Hobotnica" kojom se nakon 27 godina i oprostio od Splitskog festivala.

- Hobotnica je vrlo znakovita, s glavom i dugim pipcima, može se povezati i s mojim izborom za kazališnog intendanta, premda je napisana prije - kazao nam je Mucalo.

Splitska publika gotovo je pala u trans na skladbu "Kako ću joj reć da varin" koju su izveli klapa Sveti Florjan i glumac Čedo Martinić u brodogradilišnim kombinezonima. Jedino škver u Splitu i radi, i mnogi su rekli da je to zapravo jedina pjesma s tipičnom splitskom pričom.

Na prvoj i drugoj polufinalnoj večeri izvodi se ukupno 50 skladbi, a u finale s prve večeri ušlo je deset pjesama prema ocjeni žirija i publike, a četiri je izabrao direktor festivala. U finale će stići ukupno 26 novih skladbi.

Komentara 1

FI
Fieldhockey
11:08 03.07.2010.

Policija ih je potjerala zbog nekvalitetnih pjesama i slabih glasovnih mogućnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije