Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakvo otvaranje sezone

Lovci u 'Superpotjeri' ostali šokirani! Nisu shvatili da im je iscurilo vrijeme i kandidat osvojio 20.000 eura

Foto: HTV
1/8
17.03.2024.
u 21:23

Popularni televizijski kviz "Superpotjera" večeras je počeo s emitiranjem druge sezone koja je počela šokantnim trenutcima za lovce.

Krenula je druga sezona Superpotjere, a već prva epizoda donijela je brojna uzbuđenja. Dva natjecatelja, Leo i Neven briljirali su i odnijeli 20.000 i 12.000 eura kući, dok je Blažu pobjeda izmaknula za sekundu. Prvi večerašnji natjecatelj bio je Blaž Bertol, 18-godišnji maturant iz Zagreba koji se bavi enigmatikom i nogometom, a rekao je kako bi osvojeni novac potrošio na svoj prvi auto.

U prvom krugu točno je odgovorio na svih pet pitanja, a u brzopoteznoj igri borio se protiv četvorice lovaca s 18 sekundi prednosti, za nagradu od 20.000 eura. Igra je obostrano bila odlična, no Blaž je ostao "kratak" za tek - sekundu. U zadnjih deset sekundi propustio je točno odgovoriti na dva pitanja, što ga je koštalo pobjede jer je lovcima preostala samo jedna sekunda.

- Bio sam uvjeren da pobjeđujete, rekao je Joško, a s njim su se složili i lovci.

Foto: HTV

Još jedan od natjecatelja bio je Franjo Hrsto iz Zaprešića koji studira u Osijeku, a osvojeni novac bi potrošio na sprave za vježbanje, putovanja i tečaj stranog jezika. U prvom krugu točno je odgovorio na četiri pitanja, a u brzopoteznoj igri odlučio se na borbu protiv četvero lovaca s 18 sekundi prednosti za nagradu od 15.000 eura. Iako je krenuo dobro, zaredao je nekoliko netočnih odgovora te izgubio koncentraciju, a posebno na pitanju: "Koji su klub prošle sezone do Scudetta vodili Gruzijac i Nigerijac?". Odgovorio je Inter, a točan odgovor je bio Napoli. Lovci su na kraju pobijedili s osam sekundi prednosti.

Foto: HTV

Leo Košuta iz Zagreba, 22-godišnji je student medicine koji se u slobodno vrijeme bavi košarkom, nogometom i padelom. Prije nego je krenuo odgovarati na pitanja, rekao je kako bi osvojenim iznosom počastio obitelj putovanjem. U prvom krugu odgovorio je točno na jedno pitanje i osvojio 500 eura. Leo je u brzopoteznoj igri odlučio igrati protiv svih petero lovaca, s osam sekundi prednosti za nagradu od čak 20.000 eura. Iako je odgovorio netočno na nekoliko pitanja te mu se prednost "istopila", lovci su ga vratili u igru netočnim odgovorom na pitanje: "Koji broj dolazi nakon 21 i 34 u Fibonaccijevom nizu?". Dean je odgovorio 45, a točan odgovorio bio je 55.

U dramatičnoj završnici, najprije je Leo na pitanje: "U kojoj je TV seriji jedno od ključnih pitanja tko je majka Jona Snowa?" točno odgovorio "Igre prijestolja", a zatim je lovkinja Morana točno odgovorila da je frazeologija dio jezikoslovlja koji proučava frazeme, no odgovor je bio izvan vremena te je Leo osvojio 20.000 eura s dvije sekunde prednosti te zaradio ovacije publike. Lovci su u šali zatražili "VAR provjeru" misleći da je njihov zadnji točan odgovor "ušao" na vrijeme.

- Mi smo već slavili. Pokušavam se sjetiti neke utakmice koja je tako izgledala. Podsjetilo me na utakmicu Cibone i Partizana u ABA ligi kad su padale trice s centra. Ovo je bilo nešto tog tipa, rekao je lovac Sven.

- Leo, ulazite u povijest Superpotjere kao jedan od natjecatelja koji je pobijedio svih petero lovaca i ja vam čestitam, zaključio je Joško.

Foto: HTV

 

Neven Milić iz Zagreba je profesor filozofije koji trenutno radi u knjižnici, a uz to radi i na poslovima poput prevođenja. 

- Novci uvijek dobro dođu, a ako osvojim, potrošio bih novac na putovanje, želio bih otići u Ameriku, kazao je Neven te dodao da bi mu za takvo putovanje trebalo barem 50.000 eura što je izazvalo smijeh u studiju. U prvom krugu znao je odgovore na tri pitanja te osvojio 1.500 eura.

Neven se odlučio za igru protiv četiri lovca, s 20 sekundi prednosti za nagradu do 12.000 eura. U odličnoj igri imao je tek jedan pogrešan odgovor. Na pitanje "Koji će sedmerostruki prvak Formule 1 2025. godine prijeći u Ferrari?" odgovorio je Fernando Alonso, dok je točan odgovor bio Lewis Hamilton. Zatim je točno odgovorio da su fizičar Saharov i kemičar Pauling osvojili Nobelovu nagradu za mir, a lovcima je preostala tek sekunda i nisu stigli odgovoriti na iduće pitanje te je Neven sa sedam sekundi prednosti osvojio 12.000 eura.

Foto: HTV

- Čestitao bih Nevenu, pohvale na dobroj procjeni. Mi smo bili savršeni, praktički bez greške, no, opet se dokazalo da je ovo format koji ide na ruku dobrim igračima, a ako je igrač dobar, mi mu ne možemo ništa. Neven je bio odličan, prokomentirao je Dean.

VIDEO Habijan o tenisicama za koje se pisalo da ih je platio 1700 eura: 'Kupio sam ih na sniženju'

Ključne riječi

Komentara 2

NE
Nev94
18:59 19.03.2024.

Jos da ste moje prezime napisali kako spada.. Neven Milijić*... Hvala.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
12:32 18.03.2024.

Čije pare ovi lovci dijele?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije