Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lijepa fernanda

Ljepotica hrvatskih korijena predstavljat će Boliviju na izboru za Miss Universe 2022. godine

Foto: Instagram screenshot
1/12
25.07.2022.
u 08:00

Fernanda Pavišić Rojas studentica je psihologije te članica Hrvatske zajednice La Paz, a ujedno i izvrsna sportašica. Na društvenim mrežama prati je više od 33.000 ljudi.

Fernanda Pavišić Rojas (23) nova je Miss Universe Bolivije koja će svoju zemlju predstavljati na svjetskom izboru koji bi se krajem godine trebao održati u Kostariki. Radi se o djevojci hrvatskih korijena koja porijeklo vuče s otoka Brača.

Naime, iako je Fernanda rođena i odrasla u Boliviji, njeni pradjed Hugo i baka Drina bili su s otoka Brača. Njen šukundjed, Nikola Pavišić Stanić, emigrirao je iz Hrvatske u Boliviju oko 1900. godine. Njen djed Roberto Pavišić rođen je u Boliviji, a bio je istaknuti i cijenjeni član Hrvatske zajednice Cochabamba te promicatelj sporta u gradu.

Fernanda je studentica psihologije te je članica Hrvatske zajednice La Paz, a ujedno i izvrsna sportašica. Prije izbora za Miss Bolivije je izabrana za Miss Cochabambe 2022.

Foto: Instagram screenshot
Lijepa Fernanda aktivna je na Instagramu gdje oduševljava svojim objavama, a prati je više od 33.000 ljudi.

Podsjetimo, Hrvatsku će na ovom izboru za predstavljati Arijana Podgajski (19) iz Krapine. Radi se o studentici Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koja voli trenirati kod kuće, vježbati yogu, šetati prirodom i pročitati dobru knjigu.

VIDEO Promocija knjige Željka Bebeka 'U inat svima'

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

KO
koraknaprijed
08:23 25.07.2022.

Svaka čast,imamo najljepšu državu,vrlo pametne ljude i najljepše žene na svijetu.

FZ
Fanto.zg
09:30 25.07.2022.

A barem je pošteno rekla da ima samo korijene Hrvatske ali se deklarira kao Bolivijanka , kad bi barem i ovi drugi tako se deklarirali

LL
lijepa_li si
08:39 25.07.2022.

bože mili i dragi, koliko hrvata je razasuto na svim stranama svijeta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije