Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Lijes W. Houston iz crkve iznesen uz pjesmu "I will always love you"

- Whitney ti si jedina žena koja nas je mogla sve ovdje okupiti danas. Whitney, danas je tvoj dan - rekao je pater Joe Carter
18. veljače 2012. u 18:23 2 komentara 17 prikaza
Sebastien Loeb
Foto: Reuters

Ceremoniju je otvorio pastor Joe Carter, koji je rekao da su se svi okupili u crkvi New Hope Baptist Church kako bi slavili život Whitney Houston.

- Whitney ti si jedina žena koja nas je mogla sve ovdje okupiti danas. Whitney, danas je tvoj dan - rekao je.

Na velikom ekranu počele su se prikazivati slike iz života glazbene dive te njene fotografije s majkom Cissy Houston i kćerkom Bobbi Kristinom. Tada se na velikom ekranu pojavilo i pismo koje je Cissy posvetila svojoj preminuloj kćeri.

- Nikada ti to nisam rekla. Kada si se rodila Sveti Duh rekao mi je da nećeš biti dugo sa mnom. Sada zahvaljujem Bogu na prekrasnom cvijetu koji mi je dopustio da odgajam i volim tijekom 48 godina. Odmaraj u miru moja djevojčice - pisalo je u pismu koje je potpisano s 'mama'.

A svoj doprinos ceremoniji dao je i Kevin Costner koji je glumio s Whitney u sad već legendarnom filmu "Tjelohranitelj". Prisjetio se njihovih zajedničkih trenutaka vidno pokušavajući zadržati suze. To nije upjelo Aliciji Keys koja se rasplakala prije nego je dovršila izvedbu pjesme "Send me an Angel" koju je ona preimenovala u "Whitney is an Angel". Pjevačica je preminulu divu nazvala prekrasnim ljudskim bićem, a nakon što je otpjevala pjesmu pohrlila je u zagrljaj Whitneyinoj majci i kćeri.

Ray Watson je 11 godina bio Whitneyin tjelohranitelj, a u emotivnom govoru je istaknuo da je izgubio sestru, prijateljicu i šeficu. Stevie Wonder je također zapjevao i svojim dirljivim govorom i izvedbom pjesme "Ribbons in the Sky" izazvao ovacije.

Lijes s tijelom glazbene dive iznešen je na kraju ceremonije iz crkve uz zvuke njenog najvećeg hita "I will Always Love You".

U blizini crkve viđen je i njen bivši suprug Booby Brown, ali je nakon nekog vremena potjera s ceremonije. Ipak, vjeruje se da se vratio na početak ceremonije.

Lijes s tijelom pjevačice jutros je prevezen u crkvu New Hope Baptist Church u Newarku. Prema rasporedu, u podne po lokalnom vremenu treba početi služba koja neće biti klasičan sprovod već, kako je pisalo na pozivnicama za goste, 'služba odlaska kući'. 

U crkvi se očekuje oko 1500 ljudi. Svi su oni dobili pozivnicu sa slikom nasmiješene pokojne zvijezde iz ranih 1990-ih, vremena njene najveće slave, na kojoj je pisalo: S usrdnom zahvalnošću, obitelj Houston bila bi čast kada bi prisustvovali službi odlaska kući za Whitney Elizabeth Houston.

Na privatnom ispraćaju u crkvi trebali bi biti Elton John, Oprah Winfrey, Beyonce i Jay-Z, Aretha Franklin, Kevin Costner, Alicia Keys, R. Kelly, Dionne Warwick, Clive Davis, Bobby Brown, Bobbi Kristina i ostatak obitelji te mnogi drugi.

Pastor Joe Carter, koji će voditi službu, rekao je da će ispraćaj biti 'glazbena proslava života Whitney Houston'.

Sam ukop glazbene legende očekuje se u nedjelju, a pokopat će ju na lokalnom groblju, odmah pored groba njezinog oca.

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
  • Milkica:

    Odmaraj? Pa valjda odmaraj se (ili odmori se). Sramota.

  • mare0801:

    i mene nepismenost nervira,ali ne moramo sad svaku sitnicu komentirati,milkica draga.