Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve bolji i bolji

Let 3 skočio na kladionicama, prešišali su čak i srpskog predstavnika Luku Ivanovića

Let 3 pobijedio na "Dori 2023.: "Mama Š?!" predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu!
Foto: GOK
1/15
14.03.2023.
u 16:23

Prvo mjesto drži švedska predstavnica Loreen s pjesmom "Tattoo" kojoj daju 40 posto šanse za pobjedu. Loreen je inače odnijela pobjedu na Euroviziji 2012. godine s pjesmom "Euphoria". Njezino ponovno prijavljivanje izazvalo je oduševljenje diljem svijeta pa su joj mnogi predviđali ponovnu pobjedu na Euroviziji i prije nego li je pobijedila na švedskom izboru

Eurovizija je najavljena za sredinu svibnja, a kako se datum približava zna se sve veći broj predstavnika i pjesama koje će izvesti. Na službenim stranicama natjecanja prati se  popularnost pjesama na društvenim mrežama i streaming platformama, a prije nekoliko dana objavili su i kompilacijski video najgledanijih nastupa i videa za veljaču. Među dvadeset najgledanijih, na visokom trećem mjestu tada se našao se i hrvatski predstavnik, riječki rock bend Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ'. Prije desetak dana Let 3 bio je na 17. mjestu na kladionicama koje stoje na službenim stranicama Eurovizije, a na 14. je bio srpski predstavnik Luka Ivanović, poznatiji kao Luke Black, koji je pobijedio na srpskom izboru za pjesmu Eurovizije - Beoviziji, s pjesmom "Samo mi se spava".

Međutim, danas je Hrvatska skočila na kladionicama i sada je na 15. mjestu, čak ispred Srbije koja je sada na 16. mjestu. Prvo mjesto drži švedska predstavnica Loreen s pjesmom "Tattoo" kojoj daju 40 posto šanse za pobjedu. Loreen je inače odnijela pobjedu na Euroviziji 2012. godine s pjesmom "Euphoria". Njezino ponovno prijavljivanje izazvalo je oduševljenje diljem svijeta pa su joj mnogi predviđali ponovnu pobjedu na Euroviziji i prije nego li je pobijedila na švedskom izboru. 

Dobro stanje na kladionicama, Let 3 osigurao si je i službenim spotom za pjesmu 'Mama ŠČ!', koji je premijerno predstavljen na Dnevniku HTV-a u nedjelju navečer. Iza ovog video izdanja stoji poznati hrvatski redatelj Radislav Jovanov Gonzo. 

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

''Njime se pokazuje koliko je bitna antiratna poruka na njihov, naš pravi i jedini način. Ono što ne znaju ljudi po Europi i BBC-u je da su oni jaki koncertni bend s dugačkom tradicijom performansa i u teatru i na koncertima te da nisu nastali samo zbog Eurosonga “, izjavio je ranije Radislav Jovanov Gonzo.

Za HTV kazali su kako su spremni. '' To je jedna pozitivna energija koju smo mi htjeli poslati - taj čarobni ŠČ koji štiti. On napravi atmosferu potpune zaštite: I will protect you with power of love. I štiti od psihopatije i sociopatije'', rekao je Damir Martinović Mrle. Najavili su kako će kostimi ostati isti, uz poruku ''manje je više''. ''Ostat će isti kostimi jer su nam jako lijepi, lijepe su te boje jer to je već postalo prepoznatljivo tako da ne bismo tu ništa mijenjali - ali napravili smo ove lijepe kostime - i to nam je naša frendica iz Sarajeva sašila, zove se Lejla Hodžić i ovim putem joj zahvaljujemo. Da cijela regija izrađuje kostime za nas, to je predivno!'', poručio je. 

A Zoran Prodanović Prlja otkrio je hoće li biti etiketa na raketama. ''Ostat će rakete, a sad etikete - može nas podržati netko tko ima novca pa možemo staviti njegovu sliku na etiketu'', objasnio je, dok će grupa idućeg tjedna predstaviti traktor kojim možda ne mogu na pozornicu, ali mogu do nje. ''Ali ne ovim motornim traktorom jer to je totalno out, znači ova fosilna goriva, benzin, nafta. Bit će na struju. Ćumur ne, samo struja'', kazao je Mrle. ESC (Eurovision Song Contest) već je ranije najavio kako će službeni spot biti prikazan i na njihovom YouTube kanalu također večeras u 21 sati. Let 3 inače nastupa u polufinalnoj večeri Eurosonga u utorak, 9. svibnja u 20 sati. Drugo polufinale po rasporedu je određeno za četvrtak 11. svibnja u isto vrijeme, dok će finale biti 13. svibnja u subotu, također u 20 sati. 

VIDEO Mojmira Pastorčić otkrila što se dogodilo u RTL Direktu: 'Nemam bjesnoću, nije me ugrizao Vučko'

Ključne riječi

Komentara 5

SF
sfinkter
17:31 14.03.2023.

ne gledam euroviziju ni tv. Da nema novinara ne bi ni znao ni za euroviziju ni mamu šeč.

GA
Gajger
18:17 14.03.2023.

Koeficijent za pobjedu im je 100, odlično stoje, navali narode.

LU
lucio2
20:02 14.03.2023.

Koga boli za 'srpskog predstavnika'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije