Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTVARILA SAN

Leona Paraminski (41) ispričala sve o umjetnoj oplodnji: 'Ženama se u Hrvatskoj pristupa drukčije'

Leona Paraminski
Foto: Privatni album
1/6
05.03.2021.
u 15:59

Bila sam u nevjerici i plakala od sreće, tim više što je moja sestra zatrudnjela dvanaest dana prije mene pa ćemo roditi negdje u isto vrijeme, kazala je Leona i dodala kako je u Hrvatskoj sve pristupačnije nego u Americi.

Zagrebačkoj glumici Leoni Paraminski (41) nedavno se ispunila velika želja. Suprug Tin Komljenović (38) i ona čekaju dijete, a budući da to nisu mogli ostvariti prirodnim putem, podvrgnula se medicinski potpomognutoj oplodnji u Zagrebu. Suprug i ona godinama žive u Santa Barbari, a zbog umjetne oplodnje posljednjih mjeseci je nekoliko puta dolazila u rodni grad.
 Za Gloriju je otkrila da je trudna tri mjeseca, te kako je odlučila začeti na ovaj način.

- Odlučila sam se za medicinski pomognutu oplodnju, a preko svoje maserke doznala sam za zagrebačku Polikliniku IVF i dr. Velimira Šimunića, profesora ginekologije i porodništva te jednog od najvećih domaćih stručnjaka za humanu reprodukciju. Prošlo ljeto sam onamo prvi put otišla na izvantjelesnu oplodnju, vratila se u Ameriku, no postupak nije uspio. Bilo mi je to vrlo teško i frustrirajuće, pogotovo zbog toga što mi nitko nije znao reći zašto ne mogu zatrudnjeti pa da problem nekako riješim. Tri mjeseca kasnije pokušala sam ponovno, jer ostala je još jedna Tinova i moja “frozen baby”, kako u šali nazivam blastocistu, to jest napredni embrij za implantaciju. Nisam imala nikakvih očekivanja, ali 23. studenog sam u jeku korone ponovno došla u Hrvatsku i 7. prosinca, baš na 36. rođendan moje sestre Ines, ponovila transfer. Ovoga puta - uspješno. Bila sam u nevjerici i plakala od sreće, tim više što je moja sestra zatrudnjela dvanaest dana prije mene pa ćemo roditi negdje u isto vrijeme, kazala je Leona i dodala kako je u Hrvatskoj sve pristupačnije nego u Americi. Tamo se cijena medicinski potpomugnete oplodnje kreće oko 50 tisuća dolara, a puno je teže i posvojiti dijete, o čemu su Tin i ona također razmišljali.

- Uvijek postoji doza straha, no sad sam u fazi kad se veselim prirodnom porođaju. Danas, srećom, postoji i takozvani francuski rez, koji za razliku od carskog nije toliko invazivan pa je bol manja, a oporavak brži. Koja god metoda bila, nadam se da će biti uspješna i da će sve dobro proći. Stoga se ne zamaramo ni spolom ni imenima. Vjerujem da ću biti opuštena i fleksibilna mama, jer mislim da nije dobro kad se roditelji prema djetetu odnose previše zaštitnički. Zezamo se da će biti matematičar na Tina, ali možda se odluči i za glumu, koja je moja velika ljubav. Vidjet ćemo hoće li prevladati znanost ili umjetnost - smije se Leona, smije se Leona koja predaje na koledžu u Santa Barbari. Glumila je u seriji "Senke nad Balkanom", a u Americi je snimila kratke filmove “This Land” i “Variables”, u kojem je glumila s Mirom Furlan. Šokiralo je kada je čula da je nedavno umrla, baš kao i Mustafa Nadarević i druge kolege. 

-  U posljednje vrijeme mnogo se govori o seksualnom zlostavljanju glumica, no ja se, srećom, s tim nikad nisam susrela. Mislim da svaki slučaj treba gledati individualno, jer ne treba vjerovati ni svim muškarcima, a ni svim ženama. U našem poslu je granica tanka i neki ljudi to iskorištavaju, ali svaki slučaj se mora dobro istražiti. Nisam za lov na vještice i kolektivnu histeriju - zaključuje Leona Paraminski.

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

JM
J.Mat1307
10:50 11.05.2021.

Dosla na umjetnu oplodnju u rodni Zagreb, a dijete ce roditi, naravno, u USA radi drzavljanstva. Sve u svemu, sretno!

Avatar Tombstone
Tombstone
14:17 07.03.2021.

Ne razumijem svrhu ovog clanka. Promocija nepoznate glumice, promocija umjetne oplodnje?

DU
Deleted user
16:47 05.03.2021.

Mogla je to rješiti u dvadesetima prirodnim putem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije