Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert godine

Legende na Hipodromu: Enter Metallica, and nothing else matters

metallica (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/6
17.05.2010.
u 00:34

Oko 30.000 obožavatelja uživalo je u dvosatnom koncertu jednog od najvećih bendova današnjice.

- Jeste li s nama? Koliko puta smo već nastupali ovdje? Nikada? Pa što nas je zadržalo tako dugo? Ovdje smo da se vi osjećate dobro jer kada ste vi dobro, i mi smo dobro - kriknuo je frontman Metallice James Hetfield i u nedjelju nešto iza 21 sat na zagrebačkom Hipodromu pokrenuo val manijakalne energije koja nije popuštala cijela dva sata koliko je koncert trajao.

Metallica je u Zagrebu nastupila prvi put u 30 godina postojanja, a stigli su u sklopu "World Magnetic" turneje kojom ujedno predstavljaju i deveti studijski album "Death Magnetic".

Svirku su započeli hitom "Creeping Death", a čvrstim rifovima svojih pjesama poput "Enter Sandman", "Fuel", "Nothing Else Matters", "One", nastavili su 30.000 ljudi na otvorenom polju Hipodroma šibanih kišom održavati u pozitivnoj napetosti željne svakog novog hita. Kiša koja nesmiljeno pada već dva dana polje pod nogama publike pretvorila je u kaljužu po kojoj se jedva hodalo pa je najvažnije bilo uspjeti izvući cipele iz blata i ne ostati bos. No sve je to još dodatno doprinijelo frenetičnosti atmosfere koncerta koji će se po mnogočemu pamtiti.

Na Hipodrom su se slili obožavatelji iz svih zemalja regije, najviše Slovenaca, Austrijanaca i Bugara, i nitko nije požalio, jer baš kako nam je jedan od strastvenih pobornika Metallice objasnio:

- Oni su divovi heavy metala i nema tog blata ili kiše koji nas mogu spriječiti da ih zadivljeno slušamo! I trideset godina od svojeg osnutka Metallica je pokazala da je još uvijek u igri.

Članovi benda u Zagreb su stigli nešto prije 18 sati na dan koncerta, a kako saznajemo od organizatora, odmah poslije koncerta otišli su na spavanje u hotel, a u ponedjeljak idu za  Lisabon gdje imaju sljedeći koncert. A Zagreb je u svoju koncertnu povijest upisao još jedan trofej koji će se pamtiti po spektakularnoj energiji, impresivnom zvuku i gitarističkim solažama, efektima, vatrometu i odličnoj atmosferi.

Galeriju fotografija s koncerta pogledajte ovdje.

Komentara 40

BK
bez_komentara_2
09:50 17.05.2010.

EU Patrijot Pa što si ljubomoran,nije naš problem što bina jedvo stane u Sloveniji i što publici kad ide na koncert trebaju i putovnice!

NE
neni
08:56 17.05.2010.

@EUPatriot ,tvoj komentar je nekontrolirani ispad ljubomore, a\' se malo probaj srediti jer ovak\' si proziran i smiješan! Metalica je je uvijek na vrhu bez obzira na pojavu novih

AS
Ash
20:13 22.05.2010.

Zbog čega je moj komentar obrisan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije