Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLA KOB

Kućna pomoćnica mjesecima trovala glumicu Gabrielu Spanic

'c39b941c9296'
Foto: ''
1/3
26.08.2010.
u 13:28

Tridesetšestogodišnju zvijezdu meksičkih telenovela, njezinu majku i dvogodišnjeg sina 24-godišnja Marcia Celeste Fernández Babio trovala je amonijevim sulfatom četiri mjeseca.

Tanka je granica između iluzije i stvarnosti, televizijske sapunice i sasvim običnog života. U Latinskoj Americi to već jako dobro znaju jer duge 52 godine ekraniziraju ljubavne romane o ubogim djevojkama i njihovim nevjerojatnim ljubavnim pričama s bogatim nasljednicima. Njima sveta misa posvećena zdravlju nepokretnoj Eden iz “Santa Barbare”, što je zabilježeno u Hrvatskoj 1990-ih godina, ne bi bila vijest, već samo jedan u nizu slučajeva kad i crkva može profitirati zbog ljudi sklonih ekstremnom bijegu od vlastite stvarnost koji novi svijet grade pred malim ekranima.

Fiksacija iz djetinjstva

Nisu im strane ni otmice najbogatijih zvijezda sapunica, a od ovog tjedna nije im više strano ni idolopoklonstvo koje zaluđenu osobu može natjerati da prijeđe cijeli kontinent kako bi svog idola pokušala ubiti. Upravo se takav scenarij odigrao u životu Gabriele Spanic (36), proslavljene zvijezde telenovela hrvatskih korijena koja je tijekom svjetske turneje sa sapunicom “Otimačica” posjetila i Hrvatsku 2000. godine. Glumicu, njezinu majku, dvogodišnjeg sina Gabriela Jesusa i dadilju najmanje četiri mjeseca amonijevim sulfatom trovala je kućna pomoćnica!

Argentinku Marciju Celeste Fernandez Babio (24) meksička je policija uhitila 19. kolovoza zbog sumnje za pokušaj četverostrukog ubojstva.

Zvijezda sapunica oglasila se kratkim priopćenjem u kojoj zahvaljuje javnosti na brizi te da do kraja istrage ne smije ništa govoriti.

Ipak, meksički su mediji iz izvora bliskih slavnoj obitelji Spanic doznali sve detalje događaja.

Marcia Celeste djevojka je iz Argentine koja je odrasla uz telenovele u kojima je Gabriela Spanic igrala glavnu ulogu. U njoj je vidjela nedostižni uzor, a u njenim televizijskim partnerima svoje srodne duše. Iz istoga se razloga iz rodne Argentine preselila u Meksiko, gdje se prijavila televizijskoj korporaciji Televisi, koja za svoje ekskluzivne zvijezde unajmljuje poslugu i smješta ih u njihove vile.

Prema pisanju meksičkih medija, Gabriela je upoznala Marciju Celeste prošle godine i angažirala ju da špijunira njezinu sestru blizanku Danielu (!?), s kojom je već neko vrijeme u napetim odnosima.

Nakon nekog vremena Daniela Spanic otkrila je da ju Marcia uhodi te ju najurila na ulicu. Gabriela ju je tada, u siječnju ove godine, primila u svoj dom, gdje živi s majkom, sinom i dadiljom.

Otrov skriven u sobi

U policijskom izvješću meksičke policije stoji da je Marcia Celeste Fernandez Babio u travnju počela trovati sve ukućane amonijevim sulfatom, koji se koristi u otrovima za štakore. Budući da intenzivno smrdi, trovačica im je u hranu i piće stavljala minimalne doze kako je ne bi otkrili.

Ipak, oprezna nije bila dovoljno pa su bolove u trbuhu, mučnine, glavobolje i iznemoglost osjećali svi osim nje koja je, rekla je Spanic policiji, to objasnila opetovanom izlikom “jela sam već izvan kuće”.

Početkom kolovoza glumica se obratila liječniku i svi su članovi obitelji otišli na pretrage krvi, osim Marcije Celeste, koja je otišla na godišnji odmor u Argentinu. Nakon njezina povratka, policija ju je uhitila.

U prtljazi je nosila dvije bočice amonijeva sulfata, a još dvije pronađene su u pretraživanju njezine spavaće sobe u kući Gabriele Spanic. Prijatelji zvijezde otkrili su da je Gabriela u šoku jer je sumnjičila sestru blizanku Danielu i bivšeg partnera, s kojima sina, a kojega je iz kuće izbacila nakon žestoke svađe prije dvije godine.

A policija joj je otkrila da je krivac njezina najbliža pomoćnica, kojoj je povjeravala najintimnije stvari i bezrezervno joj vjerovala. Ne znajući da je Marcia Celeste, pišu neki, toliko njome bila opsjednuta da je davnih dana prijateljicama povjerila da će jednom doći blizu Gabriele Spanic i postati njezina sjena.

Komentara 2

MI
MINERVA
16:16 26.08.2010.

...mora da je pomoćnica gledala previše sapunica iz kojih je crpila ovako debilne ideje..:))

UD
Utjerivać dobroga
18:52 26.08.2010.

Sad se i naše \"glumice\", \"manekenke\" i ostale posvuduše moraju paziti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije