Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
barbara tucker

Kraljica house glazbe: Odlasci u crkvu najbolji su mi lijek i odmor

barbara (1)
Foto: Barbara Tucker
1/3
06.07.2012.
u 20:00

– Do suradnje s Ivom Herceg došlo je preko mog asistenta putem interneta, danas nezamjenjivog medija u ostvarivanju poslovnih kontakata. Surađivala sam i surađujem s mnogima, ali to je samo početak – objašnjava pjevačica

Ono što su Aretha Franklin i Stevie Wonder u soulu, a The Beatles i The Rolling Stones u rocku, 45-godišnja je afroamerička pjevačica Barbara Tucker u house i dance glazbi. Stoga nijedan ljubitelj plesnih ritmova ne smije propustiti sutrašnji koncert vlasnice epiteta “kraljica” i “majka house glazbe”, poznate po izuzetno intenzivnim nastupima i zadivljujućem glasu, u zagrebačkom Green Gold Clubu. Barbari će se na pozornici pridružiti gosti PlayOne, Kosta Radman, DJ Emilio Dalbello te mlada hrvatska pjevačica Iva Herceg.

Uz megahit “Precious Love” koji je prije nekoliko godina vladao svjetskom klupskom scenom, obožavatelji će moći zaplesati i uz niz hit-singlova, od kojih su neki poput “Feeling like a superstar” bili i na Billboard top 10 dance ljestvici singlova, koje je Tucker tijekom četverogodišnje suradnje snimila s producentskim dvojcem PlayOne. Tako su se naši Darko Juranović D’Knock i DJ Fresh Jay pridružili nizu svjetskih glazbenih zvijezda među kojima su Moby, Pet Shop Boys, Wyclef Jean i David Guetta s kojima pjevačica, skladateljica, producentica i DJ-ica surađuje, a najsvježija na podugačkom popisu je Iva Herceg.

– Do suradnje s Ivom došlo je preko mog asistenta putem interneta, danas nezamjenjivog medija u ostvarivanju poslovnih kontakata. Surađivala sam i surađujem s mnogima, ali to je samo početak – kratko objašnjava Barbara u ekskluzivnom intervjuu. Pjeva o svakodnevnim ljudima i svakodnevnoj ljubavi, a strast prema pjevanju u njoj se rodila dok je kao djevojčica bila članica crkvenog zbora.

– Dok sam bila mala, nisam ni sanjala da ću postati pjevačica. Željela sam biti učiteljica i stjuardesa. No, iako nisam imala pjevačkih ambicija, obožavala sam slušati gospel, funk i soul – kaže. Odrastanje u njujorškoj četvrti Brooklyn opisuje kao vrlo zabavno.

– Stalno smo imali kvartovske tulume koje pamtim po dobroj hrani – prisjetila se s osmijehom. Njezina druga ljubav je ples. Plesala je i radila koreografije za plesne umjetnike poput C&C, Soul Systema, Jay Williamsa, Dee-Litea...

– S plesnim koreografijama već dulje stagniram jer sam se bacila u glazbenu produkciju! Mnogim izvođačima postala sam muza – ponosno ističe. Činjenicu da je njezin utjecaj na mainstream glazbu neusporedivo veći u Europi nego u rodnoj Americi Barbara komentira ovako:

– Svijet tako funkcionira... Tako je još od Tine Turner. U američkom društvu postoji mnogo veća segregacija nego u europskom. Donedavno je, kao jedina pjevačica dosad, osam godina bila domaćica partija koji se tijekom sezone svaki tjedan održavao na Ibizi, a prije četiri godine posjetila je i Zrće i nastupila u klubu Papaya. Meka ljetne zabave ostala joj je u najboljem sjećanju.

– Na Zrću je bilo fenomenalno! Žarko se želim vratiti – povjerila nam je zaposlena house diva koja ipak nađe vremena za sitna zadovoljstva u privatnom životu. I danas redovito ide u crkvu u kojoj je odrasla.

– Odlasci u crkvu i dobra knjiga najbolji su mi odmor, ali i lijek za dušu, a ponekad jednostavno pustim mozak na pašu – otkriva sa smiješkom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije