Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narušeno zdravlje

Kraljica Elizabeta slavi 96. rođendan i neće ga proslaviti uz veliku pompu

Foto: PA/Pixsell
1/8
21.04.2022.
u 14:05

S londonskog Towera i iz Hyde Parka odjeknut će pucnjava njoj u čast, a vojni orkestar će odsvirati "Happy Birthday".

Pucnjavom počasnog plotuna u četvrtak će se svečano obilježiti 96. rođendan britanske kraljice, no, po svemu sudeći, Elizabeta II. neće ga proslaviti uz veliku pompu.

S londonskog Towera i iz Hyde Parka odjeknut će pucnjava njoj u čast, a vojni orkestar će odsvirati "Happy Birthday". Od 18. stoljeća, ustalila se kraljevska tradicija proslave drugog, službenog rođendana monarha i obično se slavi kad je toplije vrijeme, najčešće u lipnju.

Ove godine se službeni rođendan poklapa s četverodnevnim javnim događanjima od 2. do 5. lipnja, kada se obilježava rekordnih 70 godina Elizabete II. na prijestolju.

Britanski mediji su izvijestili da je kraljica helikopterom prebačena iz njezinog doma u dvorcu Windsor, zapadno od Londona, na imanje Sandringham, u Norfolku, u mjesto puno sjećanja na njezina pokojnog supruga princa Philipa, vojvode od Edinburgha, koji je umro prošlog travnja u 99. godini.  Kraljica je poglavar Velike Britanije i 14 zemalja Commonwealtha diljem svijeta.

Zbog narušenog zdravlja kraljice Elizabete II., njezin najstariji sin Charles je, pripremajući se za preuzimanje prijestolja, preuzeo dio njezinih obveza. 

VIDEO Tko je Georgina Rodriguez? Ronaldova partnerica imala je ova dilera, a ujak ju je nazvao zlom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije