Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pjesma za tatu

‘Kralj Kviskoteke’ I. Kovač napisao pjesmu koja je rasplakala Mišu

ivana kovac
Foto: pixsell
1/4
08.07.2012.
u 10:00

– Rekao mi je da je to najbolji tekst koji je netko napisao o njemu. Jako mu se svidjela. Pjesma je već hit na mnogim radijskim postajama. Ponosna sam što ću je ovo ljeto moći zapjevati od Dubrovnika do Istre – priznaje Ivana.

Kralj kviza u Hrvata za “posljednjeg dalmatinskog lava” – te riječi najbolje bi mogle dočarati kako je nastala nova pjesma u izvedbi Ivane Kovač i klape “Bunari iz Vodica”. Autor glazbe je Pero Kozomara, a tekst je napisao ni manje ni više nego jedan od najvećih Mišinih fanova, putopisac i pobjednik Kviskoteke Robert Pauletić. Naime, 47-godišnjem Robertu bio je veliki san napisati pjesmu u čast svom omiljenom pjevaču, a želja mu se nedavno i ispunila.

– Pjesma je izvanredna! Priča je univerzalna i s njome se može poistovjetiti svaka Dalmatinka koja pjeva svome ocu. Ideja je nastala iz moje velike ljubavi prema klapama. Oduvijek sam voljela slušati klape, želja mi je bila zapjevati s jednom. Pero Kozomara odmah se dao u akciju, napisao je glazbu, a za tekst je angažirao Pauletića. Priča o njemu i Miši seže daleko u prošlost, Pauletić je čak napisao uvodni tekst za jedan Mišin album. Bio je na mnogim tatinim koncertima, na nekima smo zajedno i zapjevali. Taj čovjek odlično poznaje mene i Mišu zato mi je ova pjesma tako dobro sjela. Sigurna sam da će doći do srca publike kaže Ivana. Dodaje kako je Mišo bio oduševljen.

– Rekao mi je da je to najbolji tekst koji je netko napisao o njemu. Jako mu se svidjela. Pjesma je već hit na mnogim radijskim postajama. Ponosna sam što ću je ovo ljeto, na gažama koje me očekuju, moći zapjevati od Dubrovnika do Istre – priznaje Ivana. Osim pjevanja i uživanja u moru i suncu, drugih planova za ljeto nema.

– Živim za zabavnu glazbu, živim za pjesmu, to je moj put. I da ima zdravlja i ljubavi, za ostalo ćemo lako. Ipak, svi me i dalje pitaju kad ću se udati, a ja već godinama imam isti odgovor: nije to za mene! Ako se jednog dana i odlučim za vjenčanje, znam da će biti lijepo i skromno, a i tata bi mogao zapjevati na njemu – otkriva 34-godišnja pjevačica i dodaje:

– Ne znam hoće li Lidija i tata na more uskoro, no ove ljetne vrućine mu teško padaju. Ipak, lav je to, ne da se on!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije