Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u svim rezidencijama

Kralj Charles zabranio kuharima da pripremaju jedno od omiljenih jela Kate Middleton, a ovo je razlog za taj potez

Princ Charles
Foto: Reuters
1/7
29.11.2022.
u 07:45

Kralj je zabranio foie gras, specijalitet od jetara tovljenih pataka ili gusaka. One se prisilno hrane dok im se jetra ne povećaju, a tu deliciju posebno voli njegova snaha Kate.

Kralj Charles III.  ponovno je pokazao kako brine o drugim bićima te zabranio jednu vrstu hrane u svim kraljevskim rezidencijama. Kralj je zabranio foie gras, specijalitet od jetara tovljenih pataka ili gusaka. One se prisilno hrane dok im se jetra ne povećaju, piše The Telegraph. Ovu vijest potvrdila je Palača u pismu upućenom udruzi za prava životinja PETA u kojem piše da kraljevske rezidencije ne kupuju i ne prodaju ovu hranu. Dodali su i da ne kane mijenjati ovu praksu.

Čini se kako kralj nije razmišljao o članovima svoje obitelji. The Daily Mail i The Sun izvijestili su kako je foie gras jedno od jela koje voli Kate Middleton, a ona se još nije oglasila o ovome.

Inače, Charles već neko vrijeme vodi kampanju protiv ovog jela, a još je 2008. godine zabranio kuharima u kraljevskim rezidencijama da mu ga spremaju. 

Podsjetimo, Charles je tijekom svog djelovanja kao princ govorio o problemu klimatskih promjena, a zalagao se i za očuvanje okoliša te prava životinja. Prošle je godine sudjelovao i na summitu o klimatskim promjenama u Glasgowu, a tijekom posjeta Kanadi ove godine pozvao je nacije da nauče nešto o autohtonim zajednicama kako bi pomogle u spašavanju planeta. 

– Jednostavno moramo naučiti praktične lekcije, uvažiti tradicionalno znanje kroz duboke veze s kopnom i vodom o tome kako se trebamo odnositi prema našem planetu – rekao je tada.

Dodajmo da je Charles preuzeo tron od svoje majke, kraljice Elizabete koja je preminula u rujnu ove godine.

VIDEO Dramatične scene iz centra Zagreba sa snimanja filma Black Canary

Ključne riječi

Komentara 5

ER
erosaonogasvijeta
02:16 01.12.2022.

Podrska kralju a i guskama i patkama!

DU
Deleted user
20:14 29.11.2022.

Kralj Karlo je strog.

DU
Deleted user
08:34 29.11.2022.

Možda se počela debljat, to je neprihvatljivo...... Snaći će se ona sa strane, ima tko će joj utoviti gusku a da kralj ne sazna....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije