Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLESNI MAHER

Koreograf showa "TLZP": Ples u štiklama dečki ne vole, a i cure se bune

Igor
Foto: Nova TV
1/3
16.11.2014.
u 10:00

Koreograf u showu "Tvoje lice zvuči poznato" kaže da je najviše znoja prolio kad je s Petrekovićem "skidao" Beyonce, dok je Pharrellov "Happy" improviziran Očekivao sam da će biti puno posla u showu, ali nije mi uopće stresno. Zabavljam se više nego

Uz izvrsnu masku i kostim sastavni je dio nastupa natjecatelja u showu "Tvoje lice zvuči poznato" i ples. Zadatak da izvođače nauči zahtjevnim korografijama, koje u originalu izvode Beyonce, Madonna, Mick Jagger i brojne druge zvijezde, pripao je Igoru Barberiću

Smjela odvažnost i poslušnost

Prije svakog nastupa s kandidatima ima samo nekoliko dana da ih uvježba, ali ako je točka zahtjevnija, onda i vrijeme za odmor koriste za vježbanje.

– Prvo ja sam za sebe moram "skinuti" koreografiju iz zadanog spota. Onda odlučujem kako je modificirati za nastup uživo i koje će dijelove izvoditi izvođač. Pomaže pritom i proučavanje ostalih nastupa zvijezde koju kopiramo tako da znam poraditi s natjecateljima na stavu i govoru tijela neovisno o koreografiji – objašnjava nam Igor proces rada. U ovih šest emisija najizazovnija mu je bila koreografija za nastup Marija Petrekovića u kojoj on oponaša Beyonce.

Foto: Nova TV, RTL

– Smatrao sam da moramo ostati pri originalnoj koreografiji jer je spot klasik i koreografija u njemu ikonična. Velik je to bio pothvat. Mislim da Mario i ja držimo rekord u satima provedenima vježbajući taj nastup. I svaka njemu čast – hvali Igor svog učenika. Najmanje problema zadala mu je koreografija za nastup Jasne Palić Picukarić kao Pharrella.

Prepustio je plesačima koji su nastupili uz Jasnu da improviziraju i nisu ga razočarali, dapače za cijeli plesni tim kaže da je profesionalan i spreman glumiti prateće vokale, pjevati na playback, svirati...

Učenje plesnih koraka kod natjecatelja na izaziva pretjerano oduševljenje, ali svi se jako trude, kaže Barberić. – Imamo tu sreću što je tempo rada brz pa se svi trude i rade jer znaju da nemamo vremena za stav "lako ćemo"– kaže Igor i jednog učenika ipak izdvaja kao najposlušnijeg: – Rekao bih da je najposlušniji Mario.

Naime, on ima jednu smjelu odvažnost s kojom se jednostavno baci u koštac sa svime i bori se s koracima bez previše frustracije ako mu određeni korak ne ide. To onda prenosi i na scenu. Ugrađen mu je taj "show must go on" đir.

Svatko od natjecatelja susreo se s plesnim korakom koji mu jednostavno ne ide, u takvim trenucima Igor ima zadatak uvjeriti ih da se to događa i profesionalcima. – Svatko od nas ima korak na kojem zapne. Motorika pokreta pojačava se vježbanjem i repeticijom, a stroga samokritika samo odmaže – poručuje Barbarić.

Šok zbog plesa u visokim petama

Muškim natjecateljima u savladavanju plesne koreografije prepreka je i transformacija u suprotni spol jer u većini slučajeva to uključuje ples u štiklama. – Ni ja nisam baš upoznat s plesanjem na štiklama, ali dečkima moram ublažiti taj prvi šok stajanja na visokim petama pa im objasnim kako je taj čudan osjećaj stajanja na prstima zapravo točno ono na što se moraju naviknuti – objašnjava i dodaje kako dečki nisu jedini koji se žale na visoke potpetice. – Ima koreografija koje izvodi žena u visokim petama pa mi se djevojke žale da ne znaju kako će one to izvesti. Nije ni svakoj ženi prirodno biti Beyonce – kaže Igor. Iako u kratkom roku s izvođačima mora savladati zahtjevne koreografije, to mu posao čini još izazovnijim.

Foto: Nova TV, RTL

– Rad na emisiji jako je zabavan. A plesači se vole šaliti da napokon plešu s Madonnom, Kylie i Beyonce – govori Igor i odaje kako je bio sasvim svjestan u što se upušta i znao je da ga očekuje puno posla. – Posla definitivno ima, ali nije uopće stresno. Puno se više zabavljam nego što sam mislio. Cijeli tim, od cura u šminki, kostimografiji, produkciji, tonu... svi su odlični i atmosfera je uvijek zabavna. Zato se i veselim svakom dolasku na posao – zadovoljno kaže Igor. Za kraj, pitali smo ga s kojom bi zvijezdom sa svjetske scene volio surađivati?

– Jako neoriginalno i tipično, ali mislim da bi mnogi isto rekli. S Madonnom, naravno.

>> I Emiliju Kokić šokirala je ova Giulianova transformacija: 'Imala sam osjećaj kao da sam duh'

>> Zvijezda emisije Tvoje lice zvuči poznato: Moj imaginarni dečko jako je tolerantan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije