Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO ŠKUGOR

Koncert u Lisinskom kruna je moje karijere!

Marko Škugor
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
19.02.2018.
u 08:02

Pjevač čiji glas opisuju kao anđeoski 4. ožujka održat će samostalni koncert u zagrebačkom hramu glazbe, te otkriva koje će pjesme publika čuti i tko su mu gosti

Godina 2017. svakako je bila u znaku Marka Škugora, koji je pobijedio na Splitskom festivalu s pjesmom “Ka dica” i kao član Četiri tenora s pjesmom “Sve je tvoje” osvojio prvu nagradu publike na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku. I ova godina započela je jednako dobro za jednog od najboljih domaćih tenora. Nakon što je pripremio novu poslasticu – obradu svjetskog hita “Perfect Symphony”, koji u originalu izvode svjetske zvijezde Ed Sheeran i Andrea Bocelli, Marko je najavio svoj veliki koncert u Lisinskome ususret Danu ženu, kojem se, kako kaže, jako veseli.

“To će biti kruna moje karijere. Samostalni nastup u Lisinskome moj je san još otkad sam se počeo baviti glazbom, pa jedva čekam 4. ožujka i nastup u hramu hrvatske glazbe”, rekao je Marko i otkrio što sve publika može očekivati na koncertu na kojem će nastupiti i Đani Stipaničev, Marko Pecotić Peco i Vladimir Garić, koji će s njim zapjevati nekoliko pjesama kao Četiri tenora.

“Publika može očekivati presjek dosadašnjeg rada, od autorskih pjesama do meni dragih pjesama drugih izvođača, koje uvijek izvodim na neki svoj način. Naravno, tu su i gosti, moji prijatelji Đani, Peco i Vlado. Nismo puno razmišljali u vezi s gostima, nekako je logično bilo da na svoj prvi samostalni koncert u Lisinskome pozovem svoje prijatelje i kolege”, kaže Marko, koji je protekle godine publici predstavio pjesmu “Usrid srca mog”, koja je za njega vrlo posebna.

“Posebnost je te pjesme u tome što je to prva pjesma u kojoj sam jedan od autora, točnije autor glazbe na tekst gđe Štefanije Soldan. Imam spremno još nekoliko pjesama i mogle bi se naći na novom albumu koji izlazi potkraj godine”, otkrio je Marko, koji je u kolovozu prošle godine na jednom vjenčanju otpjevao pjesmu “Samo s tobom sam upoznao ljubav” te izvedbom rasplakao sve prisutne.

“Velika mi je čast i odgovornost kad me mladenci pozovu da uveličam jedan od njihovih najvažnijih događaja u životu, a pjesma ‘Samo s tobom sam upoznao ljubav’ postala je jedan od najvećih hitova i najizvođenijih pjesama za prvi ples mladenaca”, iskren je 28-godišnjak iza kojeg je mnogo nastupa.

“Zaista je bilo puno odličnih i emotivnih nastupa, ali kad bih morao izdvajati, bili bi to koncerti u Rijeci na Trsatskoj gradini, u Trogiru u kuli Kamerlengo te slovenska turneja od četiri koncerta zaredom potkraj 2017. godine”, kaže. Ipak, najveća su sreća u životu ovoga talentiranoga glazbenika supruga Ivana te sinovi Andrija i Petar.

“Najviše volim kad smo svi skupa kod kuće i kada je pred nama cijeli dan bez obaveza koji provodimo u igri i zabavi. Iskreno, volio bih da je više takvih dana”, kaže Marko i ističe kako je ponekad zbog mnogobrojnih nastupa i obaveza teško uskladiti poslovne i očinske obaveze.

“Upravo je zato jako važno to što supruga stiže obaviti sve ono što ja zbog brojnih obaveza propustim”, priznaje Marko i kaže kako ne isključuje da se njegova obitelj jednoga dana proširi, no još ne razmišlja tome. S obzirom na to da njihovi sinovi imaju tek pet i dvije godine te zahtijevaju puno brige i igre, supružnici ponekad teško pronalaze vrijeme za sebe kao par.

“Uspijemo ponekad, na sreću, pronaći malo vremena za sebe. I moji i njezini roditelji živi su i zdravi te rado pričuvaju djecu”, kaže Marko, koji uvijek djeluje smireno i staloženo.

“Kakav sam kad se razbjesnim? Bijesan. Istina je da sam uglavnom smiren, ali do određene granice, a tad bolje da nema nikog na putu”, šali se Marko, ispred kojeg je blistava karijera. Za kraj nam je otkrio neke planove za ovu godinu.
“Ova će godina biti prepuna koncerata, kako u Hrvatskoj, tako i u susjednoj Sloveniji. Osim toga, u planu su tri nove pjesme, a potkraj godine i predstavljanje albuma ‘Samo s tobom sam upoznao ljubav’”, zaključio je Marko, za kojeg mnogi kažu da ima najanđeoskiji glas na domaćoj sceni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije