Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na facebooku

Kolinda Grabar-Kitarović o Bagi: 'Pamtim ga prije svega kao velikog čovjeka koji je pomagao u najtežim trenucima'

Zagreb: U hotelu Westin održano predstavljanje projekta Glas žena u sportu
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/28
18.08.2022.
u 13:49

Bivša predsjednica oprostila se od poznatog novinara te istaknula da je s velikom tugom primila vijest.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, također, se oprostila od iznenada preminulog televizijskog novinara Mislava Bage. Istaknula je da je s velikom dugom primila vijest o njegovoj smrti te otkrila po čemu će ga pamtiti. 

- S velikom sam tugom primila vijest o iznenadnoj smrti Mislava Bage. Mislava pamtim prije svega kao velikog čovjeka koji je pomagao i u najtežim trenucima. Kao novinar bio je neumoran, uvijek pun ideja, počesto izvan okvira konvencionalnog novinarstva, što ga je činilo jedinstvenim. Ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskom novinarstvu. Počivaj u miru, dragi Mislave! Nedostajat ćeš nam svima! - napisala je na Facebooku te stavila emotikon slomljenog srca.

Podsjetimo, nakon što je u javnosti jutros odjeknula vijest da je u 49. godini preminuo poznati urednik i novinar Mislav Bago, njegovi brojni prijatelji i kolege, te političari koje je pratio godinama opraštaju se od njega na društvenim mrežama. 

Bago je karijeru započeo kao  novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Samo godinu dana nakon toga radio je priloge za redakcije informativnog i religijskog programa. Istovremeno pratio je Hrvatski sabor i stranački život.  U unutarnjoj politici specijalizirao se za rad Vlade i Hrvatskog Sabora. Od 1995. godine sudjelovao je u stvaranju svih izbornih emisija, te je aktivno pratio sve procese vezane uz izbore. Godine 2001, bio je prvi autor izbornog projekta. Mislav je isto tako bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008. Godinu dana nakon toga postao je novinar i urednik na Novoj TV

Od početka je sudjelovao u svim važnim projektima u predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima te izborima za Europski parlament. Pratio je sve velike događaje i političke afere, te one koje su uvelike utjecale na hrvatsko društvo kao što je poplava u Slavoniji. 

Dobitnik je i niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu, a 2003. i 2006. za najbolji intervju, za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom dobio je nagradu Novinar godine 2006.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije