Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALMATINCI U SLAVONIJI

Klapa Šufit i tamburaši Posegana povezali jug i sjever

požegane
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/3
01.12.2014.
u 17:00

Sudeći po reakcijama posjetitelja očito je da ovakav spoj ima mjesta u hrvatskoj glazbi

Sve popularnija splitska klapa Šufit, koja je nedavno u izdanju Scardone objavila prvi album autorskih pjesama, nakon višekratnih gostovanja po Sloveniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, po prvi puta je nastupila u Slavoniji.

U prepunoj dvorani Glazbene škole Požega pred gotovo 400 posjetitelja koncertom nazvanim po njihovoj hit pjesmi „Ne diraj moju ljubav“ osam pjevača i tri glazbenika donijeli su mediteranski ugođaj u požeški kraj, a pored vlastitih skladbi izveli su niz poznatih dalmatinskih pjesama. – Iznenađeni su dobrim odazivom publike, njihovim poznavanjem dalmatinskog melosa i reakcijama gledatelja – kazao nam je Zdeslav Mišurac – glasnogovornik Šufita.

Kao gosti klape nastupili su požeški tamburaši Posegana s nekoliko tradicionalnih tamburaških i vlastitih pjesama pa je koncert bio svojevrstan glazbeni spoj sjevera i juga naše zemlje, odnosno Slavonije Dalmacije. Sudeći po reakcijama posjetitelja, očito je da ovakav spoj ima mjesta u hrvatskoj glazbi što se pokazalo i kod niz glazbenih kombinacija kroz koje su tamburaški sastavi iz Slavonije i dalmatinske klape snimili duete i postigli veliku popularnost.

>> Tomislav Bralić i klapa Intrade rasprodali koncert u Lisinskom, dodan još jedan datum!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije