Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za oko 187.000 eura

Kim Kardashian na dražbi kupila privjesak križa Attalah koji je nosila princeza Diana

Kim Kardashian na Met Gali u kultnoj haljini Marilyn Monroe
Foto: DNPhotography/ABACA/ABACA
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.01.2023.
u 12:36

Nije rijetkost da reality zvijezda, pravnica i poduzetnica Kim Kardashian odjene nešto što je od velikog povijesnog značaja.

Zvijezda američkog TV-realityja društvenih mreža Kim Kardashian (42) kupila je u srijedu na dražbi križ Attalah, slavni privjesak koji je nosila princeza Diana, objavila je kuća Sotheby's. Luksuzni privjesak što ga je 1920. izradio slavni britanski draguljar Garrard, princeza Diana je nosila u nekoliko navrata. Križ s ametistima prodan je za 163.800 funti (oko 187.000 eura) na dražbi održanoj u srijedu u Londonu. Time je privjesak koji je princeza nosila na dobrotvornoj gala večeri u Londonu 1987. godine, prodan za dvostruko više od predviđene cijene. Osim ametista, križ je ukrašen dijamantima u ukupnoj vrijednosti od 5,25 karata.

"Dragulji koje je posjedovala ili nosila princeza Diana rijetko se nađu na tržištu, a posebno kada je riječ o nakitu kakav je križ Attalah, koji je u bojama, smion i poseban", rekao je prije prodaje Kristian Spofforth iz dražbovne kuće  Sotheby's.

Nije rijetkost da reality zvijezda, pravnica i poduzetnica Kim Kardashian odjene nešto što je od velikog povijesnog značaja. Prošle godine za jednu od najvažnijih modnih večeri u godini, Met Galu održanoj u Metropolitan Museumu u New Yorku odjenula je haljinu u kojoj je američka glumica Marilyn Monroe 1962. godine tadašnjem američkom predsjedniku John F. Kennedyju otpjevala "sretan rođendan, gospodine predsjedniče".

Kim je tada priznala kako je imala samo tri tjedna kako bi smršavila dovoljno da stane u kultnu haljinu. To je uspjela zahvaljujući prehrani iz koje je izbacila samo dvije namirnice. Rezultat je sedam kilograma manje i linija koja oduzima dah! 

Foto: DNPhotography/ABACA/ABACA

– Haljinu je Marilyn Monroe nosila kad je pjevala 'Happy Birthday' predsjedniku Johnu F. Kennedyju 1962. godine. Probala sam je i jednostavno nije išlo. Rekla sam da mi daju tri tjedna i da ću smršavjeti sedam kilograma. Bio je to veliki izazov. Bila sam odlučna da stanem u nju te nisam jela šećer i ugljikohidrate 21 dan. Na jelovniku sam redovito imala povrće i proteine. Nisam se izgladnjivala, ali sam bila na striktnoj prehrani. I eto, uspjela sam – otkrila je Kim tajnu svoje vitke linije dopisnici Voguea, La La Anthony, na crvenom tepihu.

Inače, haljinu boje kože s više od 2500 ručno ušivenih kristala dizajnirao je Jean Louis. Njezina prvotna cijena bila je čak 12.000 dolara, a na aukciji ju je kupio lanac muzeja Ripley’s Believe It or Not za nevjerojatnih 4,81 milijuna dolara.

Scott Fortner, kolekcionar predmeta povezanih s Monroe optužio je Kim poslije Met Gale kako je oštetila haljinu, a muzej da je sve to dopustio. Objavio je fotografije krem haljine ukrašene kristalima prije i nakon što ju je nosila Kim Kardashian, a fotografije su prikazivale malena oštećenja tkanine blizu kukica koje pridržavaju haljinu, ali i kristale koji vise o niti dok neki i nedostaju.

Muzej Rupley's, vlasnik legendarne haljine, morao je poslije opovrgnuti optužbe da je Kim Kardashian oštetila haljinu prilikom nošenja.

VIDEO Jeremy Renner otpušten iz bolnice nakon teške nesreće koju je doživio: 'S obitelji kod kuće'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije