Naslovnica Showbiz Estrada

Kantautor Zvonimir Varga objavio novu pjesmu i spot

I ovaj singl naziva 'Jedan od njih 100' zaokružen je spotom Doringa kojemu je ovo već 11. suradnja sa zagrebačkim kantautorom
05. prosinca 2018. u 19:10 0 komentara 130 prikaza
Foto: Doringo

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je novi singl, treći ove godine, a ovoga puta radi se o nježnoj pjesmi 'Jedan od njih 100' kojom Varga glazbom i stihovima dostojanstveno i vrlo mirno 'klizi' sjetnim emocijama kroz dinamičan aranžman gudačke orkestracije i klavira, čime predstavlja jedno od svojih najkreativnijih ostvarenja do sada.

zavodnik s ekrana Gdje je nestao Toni? Bivši TV voditelj sreću je pronašao daleko od Hrvatske

Za vrlo uspješnu instrumentalizaciju i naročit glazbeni ugođaj treba istaknuti Jeru Šešelju kao producenta, Deana Melkija na violini, Mateja Miloševa na cellu, Juricu Hotka na klaviru, te Dalibora Grubačevića koji je zaslužan za orkestraciju.

 

 

I ovaj singl zaokružen je spotom Doringa kojemu je ovo već 11. suradnja sa zagrebačkim kantautorom, a s obzirom na romantični senzibilitet pjesme, ovoga puta odlučili su se ovu priču 'ispričati' kroz putovanje vlakom u jedno nedjeljno zagrebačko kišno popodne, čime su prema prvim reakcijama stvorili posebno lijep zimski ugođaj koji 'podsjeća na čitanje ruskog romana'.

Zvonimir Varga PREMIJERA Kantautor Zvonimir Varga objavio novu pjesmu i spot

Kako ističe kritika, danas se zbog plitkih i serijskih klišeja, nažalost, zaboravilo što je snaga pjesničkog nadahnuća u pop(ularnoj) glazbi, pa se Vargin rad u tom korovu izdvaja poput prekrasnog endemskog cvijeta. Na svoj prepoznatljiv način urbanog uličnog trubadura, pjesme mu rafinirano izvlače ljepotu poetske jednostavnosti: 'imati ljubavne pjesme koje su iskrene i ogoljene, bez maskiranih tekstova, a opet ne zvučati sladunjavo, nešto je što rijetki mogu.'

Nemam kud Ljepota poetske jednostavnosti: Kantautor Zvonimir Varga objavio novi singl

Zvonimir Varga na sceni je od 2010. godine kada objavljuje knjigu pjesama, a već iduće godine izbacio je svoj prvi album. Do danas ih je objavio osam nezavisnih od kojih su neki uvršteni među najbolje u regiji ('7' i 'Krugovi'), a za izdavačku kuću Croatia Records objavio je i 11 singlova.

Od početka djelovanja, održao je gotovo 200 koncerata po Hrvatskoj i šire, a napisao je i dvije publikacije: slikovnicu za djecu 'Veseli dan doktora Vedrana Veselića', te knjigu pjesama 'Poljubac budućnosti'. Sklada i glazbu za dječje kazališne predstave. 

 

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.