Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transfer u SAD

Kaley Cuoco kupila konja naše nagrađivane jahačice

Kaley Cuoco
Foto: Instagram/Kaley Cuoco
1/6
20.04.2016.
u 08:40

S prekrasnim Poker Faceom Andreja Novak nastupala je pet godina, sada je on na farmi slavne glumice

Američka glumica Kaley Cuoco, zvijezda TV serije “Teorija velikog praska” i jedna od najbolje plaćenih svjetskih glumica, odnedavno je vlasnica grla Poker Face. Vijest nije toliko neobična jer Kaley već u svojoj štali ima nekoliko konja, no zanimljivo je da je to grlo bilo odgajano za turnire u preponskom jahanju u – Hrvatskoj. Punih pet godina vlasnica tog konja bila je hrvatska reprezentativka Andreja Novak, danas vlasnica Konjičkog kluba Jarun.

– Poker Facea kupila sam kad je taj kastrat imao tri godine. Kupila sam ga u jednoj štali u Nizozemskoj. U tih pet godina Poker Face i ja osvojili smo brojne međunarodne turnire, bili treći na prvenstvu Hrvatske. Zajedno sa mnom to grlo trenirao je i Renato Levanić. S njim sam osvojila i medalju na Balkanskom prvenstvu – priča Andreja.

Uživa na novom imanju

Prošle godine Poker Facea posudila je Austrijancu Gerfriedu Puchu. On je to grlo utrenirao i kvalificirao se s njim na europsko i svjetsko prvenstvo. –I dok sam ja s tim grlom preskakala prepone 1,30 do 1,45 metara, on je s Poker Faceom skakao preko 1,60 metara. Još bih ga i zadržala da u Hrvatskoj imamo uvjete za treniranje takvog klasnog grla. Jer, talenata za jahanje imamo, to nije sporno, i uvjerena sam da bi netko od naših jahača s Poker Faceom postigao velike stvari – kaže Andreja. Na kraju je prodala grlo jednoj američkoj štali, a sivo-bijeli konj se na prvu svidio američkoj glumici koja je do tada uglavnom kupovala pasmine smeđe-crvene dlake.

– Kako mi je Gerfried pričao, glumica je nedavno kupila jedno veliko imanje i sigurna sam da će Poker Face ondje uživati – istaknula je Andreja, koja je nedavno, nakon šest mjeseci, ponovno vidjela svoje omiljeno grlo.

 

Dobrodošlica novom članu

– Išla sam u Miami gledati veliki turnir kategorije pet zvjezdica te usput otišla u Wellington gdje je Poker Face bio u štali. Jako se obradovao – istaknula je Andreja.

Inače, Kaley tu i tamo nastupa na turnirima, a u svojoj maloj ergeli već ima tri konja: Bellu, Thora i Santosa. Kupnjom novog ljubimca pohvalila se i na Instagramu: “Ovo će narušiti moj slijed riđih konja, ali želim mu dobrodošlicu u naš tim”, napisala je uz fotografiju s Poker Faceom. Andreja nam je ispričala da jahanje ima i opasnu stranu: – Ljubav prema konjima i jahanju zamalo je američku glumicu koštala noge. Na jednom treningu konj kojega je jahala preplašio se i zbacio je iz sedla, pri čemu je zadobila otvoreni prijelom noge. Srećom, liječnici su je uspjeli “zakrpati”.

 

>> Dva trkaća konja s Hipodroma radit će s djecom s posebnim potrebama

>> Konji iz Letonije na Velebitu

Komentara 1

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
14:45 20.04.2016.

svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije