Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMEDIJA

Judita Franković: Kada sam stala pred bika, uplašila sam se...

Judita Franković
Goran Jakuš/Pixsell
29.11.2012.
u 16:00

Mlada glumica u domaćem filmu “Sonja i bik” bori se za prava životinja, G. Bogdanu najteži zadatak bio je držati zmiju u ruci jer ih se jako boji

– Bilo je užasno vruće. Životinje su zbog toga bile nervozne. Na sreću, uz pomoć vlasnika bikova uspjela sam ih smiriti – otkrila je Judita Franković na zagrebačkoj premijeri filma “Sonja i bik”.

Osjetljiva na sunce

Zagrebačka glumica u komediji “Sonja i bik” igra aktivisticu za prava životinja. Ona u selu Dalmatinske zagore želi spriječiti tradicionalne borbe bikova jer ih smatra okrutnima.

– Životinje su bile fenomenalne, ali kad sam ih prvi put vidjela, nije mi bilo svejedno, uplašila sam se – priznaje 31-godišnja Judita.

– Snimali smo šest tjedana, a zbog jakog sunca koje ne volim, stalno sam hodala s kišobranom ili zamotana u nekakve marame. Osjećala sam se kao da nosim feredžu – smije se odlično raspoložena Judita. U pauzama snimanja kratila je vrijeme čitajući stripove. Kaže da je obožavateljica legendarnih Modesty Blaise i Dylana Doga. Njezinom filmskom partneru 32-godišnjem Goranu Bogdanu bikovi su se svidjeli.

– Kad kupim veći stan, nabavit ću jednog za ljubimca – našalio se Bogdan koji glumi Antu, sina organizatora borbe bikova.

Sedam godina bez novca

Dodaje da se boji zmija, a u jednoj sceni morao ih je držati u ruci. Za potrebe snimanja naučio je i ojkati, a to mu nije bilo teško jer je rođeni Širokobriježanin. Redateljica komedije Vlatka Vorkapić rekla nam je da je, nažalost, jedan od bikova koji se pojavljuje u filmu uginuo jer se razbolio.

– Nisam željela snimati sumoran film. Previše je toga danas u novinama i na TV-u. Zato sam se odlučila za komediju. Vjerujem da će se to publici svidjeti – objasnila je redateljica koja je financiranje filma čekala sedam godina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije