Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Jonathan s najviše nominacija za nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off

Riječki Jonathan
Foto: Filip Gržinčić
18.01.2019.
u 12:51

Dva dana u Saxu prije američke turneje

Riječki Jonathan novu godinu započeli su sjajnim rezultatima, bend pokupio najviše nominacija za nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off, a prije odlaska na američku turneju u zagrebačkom Saxu će održati dva intimna koncerta 1. i 2. ožujka.

Jonathan su vodeći po broju nominacija za Rock&Off nagradu u četiri kategorije. “To Hold” je u utrci za album godine, “I Never Meant To Be There” za pjesmu godine, bend je nominiran i za koncertnog izvođača godine, te za najbolje u žanrovskoj kategoriji Rock&Off izvođača godine. Prva nezavisna novinarska nagrada kulminirat će dodjelama u četvrtak, 31. siječnja, u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Protekla godina je bila sjajna za Jonathane koji su objavili aktualni album “To Hold”, a odmah po izlasku uhvatio odlične kritike, te se našao na popisima najboljih godišnjih izdanja u Hrvatskoj i regiji. Mediji još jednom potvrđuju kvalitetu njihove glazbe i navode da je Jonathan od samih početaka svjetski bend u rangu velikana. Singl “I Never Meant To Be There” našao se na popisu najboljih pjesama godine, dok je i prateći spot dobio zaslužene pohvale.

Još jedan dokaz kvalitete benda i početak ekspanzije na nove teritorije je prva sjevernoamerička turneja u ožujku u sklopu koje će Jonathan upisati devet nastupa u šest saveznih država. Sve kreće 8. ožujka u New Yorku, a nastavlja se 10. ožujka u Chapel Hillu u Sjevernoj Karolini i dan kasnije u Atlanti. Kao jedini izvođač iz naše regije čiji nastup je potvrđen na velikom SXSW-u, vjerojatno najpoznatijoj svjetskoj konferenciji i festivalu, Jonathan će u Austinu u Texasu nastupiti 13. i 14. ožujka.  Bend je u Memphisu 17. ožujka, Appleton u Wisconsinu ugostit će Jonathan 19. ožujka, dan kasnije su u Chicagu, a put se završava još jednim nastupom u New Yorku 22. ožujka.

Neposredno prije odlaska na američku turneju, Jonathan se vraća u zagrebački klub Sax 1. i 2. ožujka. Jedno od mjesta na kojima su zabilježili najviše nastupa, od kojih su mnogi bili rasprodani, bit će postaja za još jedan intimniji susret.

Za svaki od nastupa u prodaji će se naći limitiran broj od 300 ulaznica, po cijeni od 60 kn u pretprodaji, odnosno 80 kn na dan koncerta. Kupiti se mogu na blagajni Saxa u Palmotićevoj 22. Više informacija se može dobiti na broj telefona 01 / 4872 836 ili na web stranicama kluba www.sax-zg.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije