Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskreno priznanje

Jelena Rozga: 'Godinama se borim s neizlječivom bolesti'

jelena rozga
Foto: Facebook
1/6
13.04.2015.
u 13:41

Iako odaje dojam vesele i bezbrižne žene, Jelena je prava lavica koja borbenošću i optimizmom korača kroz život koji ju je suočio s tihim neprijateljem – hipertireozom

Nakon devet godina šutnje splitska pjevačica Jelena Rozga odlučila je s javnosti podijeliti dobro čuvanu tajnu o svom zdravstvenom stanju. Iako odaje dojam vesele i bezbrižne žene, Jelena je prava lavica koja borbenošću i optimizmom korača kroz život koji ju je suočio s tihim neprijateljem, poremećajem štitnjače zvanim hipertireoza

Čim je shvatila da nešto nije u redu s njenim zdravljem, pjevačica se obratila liječnicima koji su joj dijagnosticirali poremećaj rada štitnjače. 

– Pred kraj 2006. godine osjetila sam promjene na svom tijelu. Pretjerano umaranje, gubitak težine i veliki problemi s kožom. To je bilo baš u onom razdoblju kada se moj život mijenjao i kada sam nakon "Magazina" počela solo karijeru. Iako mi svi imamo tendenciju da kažemo da je to normalno, stres napravi takve stvari. U jednom trenutku sam odlučila provjeriti stanje kod liječnika i rezultati su, nažalost, bili loši – izjavila je Jelena za srpski magazin Hello.

Bolest joj je drastično promijenila životne navike pa tako dan ne može zamisliti bez hormonske terapije koja drži bolest pod kontrolom. Iako hipertireoza izaziva probleme s kožom i kilogramima, Jelena ih je sve ovo vrijeme dobro skrivala od očiju javnosti. 

Nažalost, 38-godišnja pjevačica nije jedina kojoj ova bolest zadaje probleme. S istom dijagnozom suočile su se Janica Kostelić i Blanka Vlašić koje su probleme riješile operacijom kojom im je odstranjena štitna žlijezda.

>>Rozga o vezi s Popovićem: To je nešto najgluplje što sam čula u 19 godina svoje karijere!

>>Jelena Rozga zasjala na koncertu Tončija Huljića

Komentara 22

MI
Misericordia
14:04 13.04.2015.

Stvarno moraš biti jadan da privlačiš pažnju otkrivanjem javnosti da imaš poremećaj koji u blažem ili težem obliku muči skoro svaku drugu ženu iznad 30-e godine života i koji se sasvim jednostavno drži pod kontrolom tableticama koje se ujutro piju natašte. Da ne spominjemo stvarno ''opasne i gadne'' simptome poput umora, bezvoljnosti i suhe kože. Nazvati to ''neizlječivom bolešću'' i plasirati u medije je vrijedno prezira. Što bi ti, Rozgice, da oboliš od leukemije, ili multiple skleroze ... ?

DU
Deleted user
15:08 13.04.2015.

Od svih kroničnih bolesti kad bih birao bila bi to bolest štitne žlijezde. To se toliko jednostavno liječi da je neprimijetno jer za hormon štitnjače nije potrebno točno određeno vrijeme unosa kao što je bitno recimo za inzulin, nego samo ukupna dnevna količina koja se unese tabletom jednokratno. Bolestan način skretanja pozornosti na sebe.

M3
Miške 3
14:34 13.04.2015.

Otkrila je još da ima poremečaj hipercliteriosa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije